nikkietutorials palette namaak

Verraderlijke namaak make-up | Let op!

Neppe & namaak make-up

Ik heb al eens eerder een artikel gemaakt over waar je op moet letten met het kopen van tweedehands make-up, make-up van sites als AliExpress en wat veilig is en wat niet. Daarin heb ik wel genoemd dat er veel neppe make-up in omloop is, maar er is echt HEEL veel van. Veel meer dan je denkt!

Om ook even bij jullie door te kunnen laten dringen hoe veel er wel niet is en hoe echt dit eruit ziet heb ik dit artikel gemaakt. Het is gewoon shocking!

Dus koop, als je zekerheid wilt, alleen van de originele (web)winkel van het merk of een officieel en geautoriseerd verkooppunt. Vraag bij tweedehands altijd naar het bonnetje.

 

kylie cosmetics namaak

Kylie Cosmetics ontkomt er sowieso niet aan, maar dat viel te verwachten. Niet alleen de Lip Kits worden nagemaakt, ook de Kyshadow en Kyliner heb ik al veel namaak van in omloop gezien. Sterker nog, soms zie ik zelfs gesponsorde advertenties op Facebook waar gewoon neppe Kylie wordt verkocht. Trap er écht niet in mensen! Het is nou eenmaal een duur merk, als je het originele wilt.

 

jeffree star cosmetics namaak

Ook als een merk niet zó groot en bekend als bijvoorbeeld Kylie Cosmetics of MAC is, is er gewoon namaak in de omloop! Zo ook met deze Jeffree Star Cosmetics highlighters. Van alle producten van dit merk is er tegenwoordig nep in de omloop.

 

 

colourpop zoeva namaak

Ook van goedkopere merken is er gewoon heel veel hartstikke nep in deze wereld. Colourpop is met 5-6$ per product best een budget merk. En toch worden de liquid lipsticks en oogschaduw mono’s van dit merk enorm veel nagemaakt.  Zoeva is ook een merk dat niet zó duur is, toch zijn er ook gewoon nepperds van.

 

nikkietutorials palette namaak

Denk je dat er ergens (nog) geen namaak van kan zijn, omdat het limited edition is, of nog gewoon heel nieuw? Helemaal fout. Ook van het Nikkietutorials palette, dat pas een maand of 2 te koop is in de wereld, is. er. gewoon. keiharde. namaak.

 

Ik kan nog wel veel meer plaatjes laten zien, maar de boodschap is duidelijk: van bijna elk product dat in de wereld te vinden is, is er wel een namaak product van. En die kunnen echt extreem veel op het origineel lijken. Totdat je het gebruikt, en je dan de dupe bent. (du-pe, ja, geen dupe).

Misschien wil je juist wél een keer bewust een namaak kopen of proberen. Dat kan, en is een stuk goedkoper. Maar let op: de ingrediënten van deze producten zijn NIET bekend. Helemaal niks. Het is echt Russische roulette wat erin zit en wat dat met je kan doen.

Mijn advies: spaar even door voor het origineel van de originele (web)winkel. Dan zit je safe.

 

Wist je dat er zo veel neppe namaak make-up bestaat?