oma is de bom

Achter het scherm | Oma’s wijze woorden waar ik naar leef

Oma’s wijze woorden waar ik naar leef

Vandaag weer een stukje over mijn persoonlijke leven! Als je dacht dat je de coolste oma hebt: helaas, die heb ik al. Naast cool zijn is ze ook nog eens wijs en weet ze altijd wel iets te zeggen waar ik inspiratie uit kan halen.

 

Lik me de fiets maar

Soms zit je in een vervelende situatie. Mensen zijn irritant, willen iets van je, en je hebt er gewoon geen zin in. Wat zeg je dan? Lik me de fiets maar. Doeiiiiii.

 

We slaan ze gewoon in elkaar

Heeft ‘lik me de fiets maar’ niet geholpen of vereist de situatie grover geschut? Dan zeg je gewoon dat je ze in elkaar slaat. Bij voorkeur met een honkbalknuppel. Dan houdt het vanzelf op. Niet echt doen, maar gooi het er gewoon uit.

 

oma is de bom

 

Of je worst lust

Als iemand voor de zoveelste keer je niet verstaan heeft, of gewoon z’n neus steekt in zaken die ‘m niks aan gaan, is er 1 correct wijs antwoord: of je worst lust.

 

Meer dan je best kun je niet doen

Simpel maar waar. Ik kan me heel druk maken (en anderen waarschijnlijk ook) om of iets wel gaat lukken of niet. Als je simpelweg je best doet komt het 9/10 keer goed, en anders ligt het niet binnen je macht. Wat allebei prima is.

 

Ik voel het aan m’n water

Soms weet je iets gewoon al. Onverklaarbaar maar waar. Dan voel je het aan je water. Oma weet alles.

 

img_12306

 

Het komt wel goed

Oma zegt altijd dat het wel goed komt. En dat zegt ze niet zomaar. M’n omaatje heeft altijd vertrouwen in me en dat helpt me enorm. Ze is de liefste en beste steun die ik me kan wensen. Wanneer zij zegt dat het goed komt, komt het vroeg of laat ook goed.

 

O ja, als je een vetvlek uit je kleren moet krijgen moet je die vlek even masseren met Dreft en in een emmertje water met wat wasmiddel laten weken. Daarna lekker in de wasmachine en voilá. Thank us later.

 

Welke wijze woorden hebben jou geïnspireerd?