waarom herfst kut is

10 x wat er kut is aan herfst & oplossingen

10 x waarom herfst kut is & oplossingen

 

Herfst, die knusse tijd van het jaar. Kopjes thee, dekentjes, krakend herfstblad onder je schoenen en mooi kleuren aan de bomen. Klinkt mooi, maar eigenlijk heeft de herfst ook best wel veel zure kanten. Die ik nog even in ga wrijven. Maar we houden het positief, want ik heb er ook meteen een oplossing bij.

 

waarom herfst kut is

 

Je kan niet meer met je bakkes op het strand liggen en lekker zwemmen

En ook niet BBQ’en cocktails drinken op het terras. Want het is koud en het regent. Oplossing? Boek een vakantie. Minder groot budget? Ga lekker naar een overdekt verwarmd zwembad. Ben je arm of een struisvogel? Verdrink jezelf in dekentjes en warme chocolademelk. Zorg wel dat je nog net kan ademen.

Het regent super veel. En hard.

Vreselijk. Waar in de zomer je make-up van je gezicht smolt wordt het er nu afgespoeld met een lekkere vieze dikke regenbui. En dan is je kleding ook nog eens doorweekt. Oplossing? Koop een stormparaplu. Niet een gewone. Zodra er een briesje staat waait ‘ie binnenstebuiten en dan sta je voor lul en ben je ook nog eens alsnog doorweekt. Of ga gewoon voor altijd met de bus, taxi, auto, enz.

 

wat er kut is aan de herfst

 

Je krijgt soep voorgeschoteld

Soep is gewoon hartige thee. Is geen eten. Als iemand je soep voorschotelt zeg je vriendelijk maar duidelijk ‘nee’ en steek je je reserve-pizza in de oven.

 

Het waait de hele tijd

En die wind is ook nog eens koud. Bah. Er is weinig in de wereld dat ik meer haat dan wind. Misschien vind ik wind zelfs wel vervelender dan regen. Tegenwind op de fiets, tegenwind wanneer je loopt, je haar waait voor je gezicht en in je lipstick, en irritant. Oplossing? Word kluizenaar. Gezellig.

 

cat-1461372_960_720

 

Het is deprimerend

Het wordt sneller donker. En je weet dat het minstens een half jaar duurt voordat het weer mooi weer gaat worden. Het is koud. Het regent. Het waait. Mensen willen dat je soep eet. Als je een mooie felle kleurtjes wilt dragen ben je off-season. Je vitamine D spiegel daalt als een baksteen die je van het dak gooit. Valt ook helemaal kapot. Drama! Wat kun je hier nou aan doen?

Boek een vakantie. Pak een zonnebankje. Maak tóch gewoon fruitige cocktails en zet je zonnebril binnen op. Neem een lekker bad. Begin aan een lange, verslavende serie. Organiseer een feestje (liefst zomer-thema). Probeer te denken aan kerst en dat je dan cadeautjes en vet veel eten krijgt. Knuffel een kat of hond. Die zijn lief.

 

Welk seizoen word jij het meest blij van?