tips om de perfecte foundation te vinden

De fijnste foundation per huidtype

Foundation per huidtype

 

Foundation is een belangrijke en fijne basis voor je make-up. Iedereen heeft een ander huidtype, en je wil wel een foundation hebben die daarbij past. Per huidtype laat ik wat foundation-aanraders zien.

 

 

img_1728-2

 

Foundation voor droge huid

 

Laat ik beginnen met m’n eigen huidtype: een droge huid. Dikke, matte drogere foundations helpen hier niet bij. Die accentueren droge plekjes en kunnen je huid ook een doffe uitstraling geven. De volgende foundations geven je huid wat meer een glow en liggen mooi op je huid.

 

Budget:

 • L’oreal Infallible Pro-Glow
 • Maybelline Fit Me
 • Bourjois Healthy Mix

High-end:

 • NARS Sheer Glow
 • Bobbi Brown Moisture Rich
 • Too Faced Born This Way

 

 

L'oreal infallible pro glow foundation review

 

Foundation voor vette/gemengde huid

Als je een vette huid hebt, wil je natuurlijk niet glimmen als een oliebol. Een matterende foundation helpt daarbij. Heb je een gecombineerd huidtype? Dan kan je ook voor één van deze foundations gaan. Het is wél belangrijk dat je droge plekjes goed hydrateert en een bijpassende primer gebruikt.

 

Budget:

 • NYX Stay Matte But Not Flat
 • L’oreal Infallible Pro-Matte
 • Maybelline Fit Me! Matte Poreless

High-end:

 • Estee Lauder Double Wear
 • Makeup Forever HD foundation
 • Marc Jacobs Re(marc)able Full Cover foundation

 

Foundation voor probleemgevoelige huid

Als je last hebt van acne of een gevoelige huid is het belangrijk dat je foundation daar op afgestemd is. Je wil namelijk niet dat je foundation het erger maakt. Als je van jezelf weet dat je huid niet goed reageert op een bepaalde foundation of ingrediënt, vermijd die dan! Elke huid is anders.

 • ELF Acne Fighting foundation
 • Clinique Anti-Blemish solutions
 • Bare Minerals Complexion Rescue

Als je écht een super gevoelige of lastige huid hebt, is het een idee om je te gaan verdiepen in minerale, natuurlijke make-up. Dit type make-up bevat vaak ingrediënten die bedoeld zijn om de huid te ondersteunen. Een BB cream in plaats van foundation gebruiken kan ook een oplossing zijn.

 

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

 

Foundation voor normale huid

Misschien heb je wel gewoon een super normale huid. Geen problemen, geen droogte, geen vettigheid. In principe kun je dan heel veel foundations dragen; het ligt er maar net aan wat voor effect je wilt dat je foundation heeft.

Budget:

 • L’oreal True Match
 • L’oreal Infallible 24H
 • ELF Flawless Finish foundation

High-end:

 • Kat von D Lock It
 • MAC Pro Longwear
 • Armani Luminous Silk foundation

 

Ik hoop iedereen hiermee geholpen te kunnen hebben. Heb je nog steeds een vraag of een suggestie? Laat het me weten!

 

Wat voor huidtype & foundation heb jij?