Tijd om te zoetekauwen | Pindakaas & chocoladebrownies recept

Recept: pindakaasbrownies

 

Geen peanut butter jelly time maar pindakaas-chocolade tijd! Vandaag dus weer een lekker zoet recept, gemaakt door getalenteerde bakster Lianne van De Zoetekauw.

 

pppp

 

Laat de pindakaas-vibes even in je ledematen zakken. Hier nog wat inspiratie. Kijkadvies 16+.

 

“Peanut Butter” by RuPaul featuring Big Freedia

Official music video for RuPaul’s “Peanut Butter” featuring Big Freedia. And of Course the Andrew Christian models. Enjoy the video? Subscribe here! http://bit.ly/1fkX0CV Buy the Song: https://itunes.apple.com/us/album/peanut-butter-feat.-big-freedia/id530875029 Read More at: http://worldofwonder.net/ Follow World of Wonder on Twitter: http://bit.ly/1dM5ZvS Follow World of Wonder on Facebook: http://on.fb.me/1kFOupm Follow World of Wonder on Instagram: http://bit.ly/1orXheO Who is World of Wonder?

Click here

En dan nu Lianne aan het woord!

 

Als er een combinatie is die ik heerlijk vind, is dat de combi: pindakaas en chocolade. Ik dacht:  ‘daar moet ik wat mee gaan doen’. Dus ik dook de keuken in en ging aan de slag met pindakaasbrownies. Bij de Xenos kocht ik een leuk doosje met Peanut Butter Reese’s pieces en daarmee decoreerde ik deze caloriebommetjes. Ach ja, moet zo af en dan kunnen toch? Het recept is niet lastig, dus iedereen kan ermee aan de slag.

 

Ingrediënten pindakaasbrownies

 

150 gram bloem
135 gram bruine basterdsuiker
135 gram witte basterdsuiker
snufje zout
40 gram cacaopoeder
120 gram pure chocolade
75 gram pindakaas
50 gram peanutbutter reese’s pieces (Xenos/Jamin)
eventueel: pinda’s

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

 

  1. Doe alle droge ingrediënten (bloem, bruine en witte basterdsuiker, cacaopoeder en snuf zout) in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten (vanille extract, zonnebloemolie en ei) toe.
  2. Snijd de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
  3. Mix het goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
  4. Bekleed een bakvorm van 20 x 25 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  5. Verwarm de pindakaas in de magnetron zodat er een vloeibaar mengsel ontstaat.
  6. Verdeel wat eetlepels pindakaas over het beslag.
  7. Meng met een mes of satéprikker de pindakaas door het browniebeslag, zodat je een marmereffect krijgt. Meng niet te lang, het moet niet een geheel worden.
  8. Verdeel enkele peanutbutter reese’s pieces en eventueel wat ongezouten pinda’s over het beslag.
  9. Zet in de oven voor ongeveer 15 – 20 minuten. (Van binnen is de brownie dan nog wat nat, maar laat je hem langer staan dan wordt de brownie droog. Dus niet bang zijn als je satéprikker er nog wat nat uit komt. De bovenkant moet wel hard zijn.)

 

& zo komt het heerlijks er dan uit te zien!

 

pindakaas brownies recept

 

Snijd in stukken en geniet!

 

Als vraag dit keer een klein oproepje: wat voor zoete recepten zouden jullie graag willen zien?

 

Als je zin hebt in meer zoets & lekkers: neem even een kijkje op De Zoetekauw!

 

 

Posts created 711

23 gedachten over “Tijd om te zoetekauwen | Pindakaas & chocoladebrownies recept

  1. Heerlijk hoor! Ik eet wel eens een boterham met pindakaas en hagelslag. De combinatie van pindakaas en chocolade is echt heerlijk, al krijg ik vaak vieze gezichten als ze mijn boterham zien

  2. Lekkerrrr, die combinatie is heerlijk! Ik lust ook graag pindarotsjes. Lianne maakt altijd van die heerlijke dingen!
    Ik ben ook dol op die gele banketbakkersroom, kan zo een hele schaal op!

  3. Holyyyy moly! Ik ben echt een pindakaas junkie. ZO LEKKER! Ik wil altijd nog de pindakaas van Reese’s proberen, hun chocola is mijn favoriteeee <3 Eén en al liefde voor pindakaas hier, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven