cream vs powder contour

Cream of poeder contouren?

Cream of met poeder contouren?

 

Dit heb ik nou al best een tijdje willen doen: poeder contouren vergelijken met cream contouren. Contouren, het benadrukken van je gezichtsvorm met make-up, blijft toch een intrigerend iets. Ik contour nu al een tijdje met poeder maar moest het gewoon testen: wat zijn de voor- en nadelen als je cream en poeder contouren vergelijkt?

 

cream vs powder contour

 

De ene helft van m’n gezicht heb ik met cream contour gedaan en de andere helft met poeder. Ik ga eens beginnen met de cream contour kant.

 

cream contour review tutorial

 

Zo is de cream contour kant geworden.

De voordelen van cream contouren die ik heb ondervonden: Je kan in eerste instantie preciezer aanbrengen, eigenlijk gewoon omdat je metéén ziet waar je die dikke bruine cream streep neerzet. Je kan het dus ook heel ‘strak’ aanbrengen. Wat me ook opviel is dat je cream contour veel makkelijker kan corrigeren; concealer of een highlight stick heeft een vrij hoge dekking.

Nadelen van cream contouren: je moet wel echt góed blenden. Dat kost ook wel tijd.

Op naar de poeder-contour-kant!

 

powder contouring tutorial

Op de één of andere manier lijkt deze kant donkerder dan de andere, maar ik laat je zo zien dat dat een beetje foto-bedrog is.

 

Voordelen van poeder contouren: het gaat sneller. Je kan intensiteit opbouwen. Blenden gaat makkelijker.
Nadelen van met poeder contouren: Als je textuur in je huid hebt, of haartjes, pakt het poeder meteen ongelijk. Een goede kwaliteit poeder helpt wel, maar het wordt toch iets minder egaal. Ook is poeder minder dekkend en is corrigeren van de donkere kleur daardoor iets lastiger.

 

Persoonlijk nadeel aan poeder contouren: ik denk altijd; ik zie het niet, heb ik wel genoeg poeder aangebracht? Tegen de tijd dat ik het dan wél zie is het al te laat/te veel. En dan mag ik weer extra gaan blenden met lichter poeder enzo.

 

contouren poeder of cream

Zo ziet m’n gezicht er van de voorkant uit met beide contours.

 

Conclusie: ik ga niet zeggen dat het één beter is dan het ander. Ligt echt aan waar je goed in bent en wat je fijn vindt. Ik dacht zelf dat ik poeder fijner zou vinden, maar toch ga ik persoonlijk nu liever voor de cream.

Poeder is het beste als je langzaam op wilt bouwen en weinig hoeft te corrigeren. Cream is voor jou fijner als je een huid met veel textuur hebt of nog echt veel wil kunnen verbeteren. Maar iedereen z’n eigen smaak natuurlijk!

 

Wat vind jij fijner: poeder contouren of cream contouren?