beauty make-over

Mijn beauty transformatie

Mijn beauty transformatie

 

Houd je vast, jongens. Ik heb er niet altijd zo uitgezien. In tegendeel zelfs! Het is tijd geworden dat ik eens laat zien hoe ik er vroeger uitzag, en vertel over hoe dat allemaal zo veranderd is.

 

beauty make-over

Ik presenteer u: de voor en na foto’s. Ja, op de linkerfoto, dat ben ik echt. (dat maffe hoedje was voor een soort verkleed-iets.)

De linkerfoto komt uit 2005, toen ik nog maar 13 was. In die tijd was ik wél ongeveer op m’n zwaarst. Maar daar straks meer over. Echt een wereld van verschil.

 

mijn beauty transformatie

Deze foto komt uit 2007, toen was ik dus 15. M’n zusje is gewoon altijd al schattig en knap geweest en is dat nog steeds.

Over dat gewicht. Vroeger ben ik dus een stuk zwaarder geweest. Op z’n zwaarst woog ik 30 kg meer dan nu. Op de foto hierboven, in 2007, was ik al ongeveer 2 kledingmaten afgevallen. Waar ik me vroeger in een maatje 46 moest wurmen en pieren, rol ik nu in een maatje 34/36. Ruim 10 maten verschil. Hoe de f***.

 

Hoe heb ik dat gedaan?

Ik ben niet in één keer alles kwijtgeraakt. Dat is een proces van jaren geweest. Toen ik op m’n zwaarst was at ik, zonder er echt bij stil te staan, ongelooflijk veel. Veel suiker en vet, grote porties, vaak op een dag. Slechter kan je het niet bedenken.

Het was dus eigenlijk niet zo extreem moeilijk om gewoon te minderen. Meer op fruit en groente te letten. Misschien een keer niét een XL menu bij McDonald’s nemen. Dat soort dingen. Ik houd nog steeds écht van lekker eten hoor. Alleen niet té vaak en niet van die mega-porties.

 

20-7-2008

 

Dit is dan in 2008. Aan m’n gezicht kun je zien dat deze foto perfecte timing heeft.

Al aardig wat gewicht kwijt, volgens mij zat ik hier rond maatje 40 te stuiteren. Probeerde me altijd zo goed mogelijk ‘af te kleden’ . En probeerde qua kledingstijl ook eens iets te ontwikkelen. Soort van.

Je ziet ook wel dat ik totaal niet met make-up bezig was. Geen idee waarom niet. Rond m’n 16e begon ik aan de eyeliner, en heb dat voor een paar jaar als enige make-up gebruikt.

 

IMG_4840 (3)

M’n huidige verschijning.

 

Ten eerste heb ik een flinke make-up verslaving ontwikkeld. Maar zeker niet om me achter te verbergen. Zonder wenkbrauwen vind ik mezelf er een beetje gek uitzien, maar ik heb verder geen make-up nodig om me mooi te voelen.

En natuurlijk veel gewicht kwijt geraakt. Wat mij als persoon ook wel veranderd heeft. Waar ik me vroeger lomp en onaantrekkelijk voelde ben ik nu tevreden met mezelf. Waardoor ik ook socialer ben geworden. Ik durf mezelf te laten zien. Sterker nog, dat doe ik graag, zoals je aan m’n blog kan merken.

En blij met jezelf zijn is zo belangrijk! Heb je een doel? Ga er dan voor. Blijf doorzetten, of het nou vaak mislukt of in 1 keer goed gaat. Dan kom je er wel. Vergeet ook niet om eens knipogend in de spiegel te wijzen en te denken: ‘hey, jij mag er wel zijn’.  En ja, ik heb ook wel eens een dag dat ik me klote voel. Maar toch blijf ik er voor gaan. En op die manier heb ik al veel bereikt, al zeg ik het zelf.

 

Had je gedacht dat ik er vroeger zo uitzag?