Achter het scherm | angststoornis & weer naar school

Achter het scherm

 

Wie me langer volgt weet dat ik een lange tocht heb gemaakt wat m’n angststoornis betreft. Ik ben al ver gekomen, en heb jullie ook laten weten dat ik weer voltijd aan de studie zou gaan. Spannend maar een geweldige stap. Vandaag vertel ik hoe dat allemaal gaat tot nu toe.

Als je m’n hele levensverhaal niet gevolgd hebt: nadat ik eindelijk een dieptepunt van angstklachten achter me heb kunnen laten is het tijd voor wederopbouw. Weer voltijd studeren leek voor mij een enge, grote, zware verplichting, die me aan de andere kant heel veel vooruit kon helpen. En dan nu de update!

 

img_11163

 

Was ik zenuwachtig de eerste schooldag? Ja. En de tweede? Ook. Nog steeds wel een beetje. Ik zit nu al in de vierde lesweek, en vooral de eerste lesweken voelden een beetje onwerkelijk. Zo van, huh? Ik zit serieus op school. Een tijd terug zou ik nooit gedacht hebben dat ik het zou durven, en nu doe ik het bijna elke dag.

Want het rooster is nu gelukkig nog wel mild. 3-4 schooldagen in de week van ongeveer 3-5 uurtjes per dag. Best goed te doen.

Het wennen is wat minder mild. Ik ben natuurlijk een tijd lang gewend geweest om lekker thuis te kluizenaren, nu loop ik dagelijks een schoolgebouw in met OVERAL studenten, geluid, drukte. Ik ben verplicht om me aan bepaalde tijden/afspraken te houden (de lessen natuurlijk), iets wat ik eerst heel eng en benauwend vond. Het zijn een heleboel indrukken en aan het eind van de dag ben ik écht doodmoe.

 

img_12306

Soms even niet zo serieus doen.

 

Ik voel me dan een beetje een omaatje, als ik na een lesdag van 2 lesjes verrot en afgepeigerd ben. Maar het hoort bij het proces van wennen. En dan geeft me dan wel een heel blij gevoel. Dat ik, hoe vermoeiend en zwaar wennen het ook is, daar wel gewoon rondloop. De lessen volg, en het allemaal doe. Dat is voor de meeste mensen misschien heel vanzelfsprekend; als je een jaar of 2 met angstklachten thuis hebt gezeten is dat wel een heel ander verhaal.

Ik studeer trouwens Media & Entertainment Management, voor degenen die het hebben gemist. Een super leuke studie! Hopelijk kan ik jullie ook eens wat inhoudelijke leuke dingen van de opleiding laten zien. Maar eerst maar eens het eerste blok overleven.

Ook al is het een struggle, ik ga ervoor.

 

Vind jij school/werk zwaar?