karamel rolo fudge recept

Tijd om te zoetekauwen | Karamel ROLO fudge recept

Karamel Rolo fudge recept

 

Om jezelf te belonen, of gewoon omdat het kan en omdat het enorm lekker is: soms moet je gewoon even op iets lekker zoets kauwen. Ik beschouw mezelf in ieder geval wel als een zoetekauw. En niet zo’n kleine ook.

Toen ik begon met bloggen maakte ik zelf nog wel eens een recept. M’n focus ligt de laatste tijd voornamelijk op beauty; daar houd ik van. Maar mezelf in de rondte vreten met zoetigheid houd ik ook nog steeds van! Daarom heb ik wat hulp ingeschakeld, die wat mij betreft perfect is.

Bij deze introduceer ik: Lianne van zoete food blog De Zoetekauw! Lianne komt gezellig eens per maand een recept delen die onze zoete verlangens en maagjes vult. Dus let’s get to the good stuff met dit Karamel Rolo fudge recept! Bedankt Lianne!

 

karamel rolo fudge recept

 

Karamel ROLO Fudge

Ken je ze nog? De ROLO van vroeger? Die bestaan nog steeds hoor. Voor mij is zo’n ROLO echt een jeugdsentiment snoepje. Ik was altijd dolgelukkig als mijn moeder ze had gekocht. Ook op de middelbare school kocht ik weleens een rol bij de automaat, lekker joh!

Voor mij is zo’n ROLO echt een jeugdsentiment snoepje.

Nu bedacht ik dat het mij wel een goede combinatie leek om fudge te maken met ROLO. Toen kwam ik op een geweldig recept waarbij er karamel fudge werd gemaakt met ROLO. Nou dat is toch helemaal geweldig. Karamel fudge kan je op een manier maken waarbij je aan de gang moet met een thermometer, maar ik verzeker je: mijn recept is gemakkelijker. Niks geen thermometer, niks geen verbrande suiker. Iedereen kan dit!

 

Karamel rolo fudge recept

 

Ik hou jullie niet langer in spanning en vertel het recept voor de karamel ROLO fudge. Je maakt met dit recept trouwens 24 blokjes.

Ingrediënten karamel ROLO fudge

  • 200 gram dulche de leche
  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 150 gram ROLO

Bereiding

Maak als eerste de dulche de leche (klik hier voor het recept, slechts 1 ingrediënt). Je gebruikt de helft van het blik gecondenseerde melk. De andere helft kan je dus gebruiken voor iets anders. Of maak het dubbele portie van deze fudge. Verdubbel dan alle ingrediënten. Het maken van de dulche de leche kost 2,5 tot 3 uur, maar dit kan ook een aantal weken/dagen eerder. Dit product kan namelijk wel een aantal maanden ongeopend bewaard blijven in voorraadkast.

Doe de witte chocolade in een kom en smelt deze. Ik gebruik hiervoor altijd de magnetron, maar het kan natuurlijk ook au-bain-marie. Let op! Zet de kom telkens voor 20 seconden in de magnetron en roer daarna goed door en herhaal dit totdat de chocolade is gesmolten. Zo smelt de chocolade niet aan.

Doe de dulche de leche bij de witte chocolade en voeg hier de poedersuiker aan toe. Meng daarna goed door totdat je een egaal geheel krijgt. Voeg daarna de ROLO toe en meng door elkaar.

Bekleed een cakevorm (bij mij waren de afmetingen: 8 x 23) met bakpapier en stort het fudgemengsel hierin. Daarna goed aandrukken. Zet daarna in de koelkast om hard te laten worden. Dit duurt ongeveer 3 uur.

Snijd de fudge daarna in blokjes (ongeveer 2,5 x 2,5) en presenteer bij de koffie of thee! Of geef het weg aan iemand die je lief hebt. 🙂

 

karamel rolo fudge recept

 

Ik bedank Lianne voor dit heerlijke recept! Als je dit ook gaat maken, laat het een van ons weten, daar worden we blij van!

Ga je net als ik ook met zoetigheid tot aan buikpijn en daar voorbij? Dan kan je op De Zoetekauw nog veel meer recepten vinden. Bon appetit & tot de volgende blog!

 

Heb jij ook een Rolo verslaving (gehad)?