matte & shimmer beauty blog

Achter het scherm | LIVE bloggen: hoe, waar & waarom

 

Op vrijdag laat ik in ‘Achter het scherm’ altijd een stukje over mijn leven zien en vertel ik daar over. Maar nu wordt dat kijkje wel heel erg letterlijk: ik ga live bloggen.

Hoe ik dat ga doen, waarom en waar dat plaats gaat vinden ga ik hier uitleggen.

 

matte & shimmer beauty blog

 

Stiekem ben ik er al een beetje mee begonnen, live bloggen. Ik ben op het idee gekomen doordat ik in flink wat Facebook beauty & make-up groepen zit. Op Facebook heb je tegenwoordig de functie om LIVE te streamen, iets wat in de groepen waar ik in zit ook veel gedaan wordt. Na een tijdje kreeg ik een paar keer een verzoekje om ook live te komen, wat ik wel graag wilde doen, maar het leek me lastig en onhandig om dat elke keer in een andere groep te gaan doen. Zodoende heb ik m’n eigen Facebook groep gemaakt waar ik live kom!

Hoe werkt dat?

Heel simpel! Als je lid wordt van de groep kun je m’n live streams zien. Ik kondig aan wanneer en over wat ik live ga streamen. En dat kan over van alles gaan: ik heb al een korte live stream gedaan over Shipito, een unboxing, maar ik wil ook make-up laten zien: opmaken, tips, truukjes. Reviews kan ik live doen, maar ik kan bijvoorbeeld ook laten zien hoe ik m’n blog foto’s maak, wat ik daarvoor gebruik, hoe ik schrijf, enz.

Als je iets specifieks wilt zien of ergens nieuwsgierig naar bent kun je makkelijk in de groep een verzoekje indienen! Plaats gewoon een bericht en vraag ernaar.

Ben je zelf (beauty)blogger en wil je ook een keer live komen? Ook dat mag! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

makeup porn

 

Het makkelijke en leuke aan live bloggen is dat het eigenlijk relatief weinig moeite kost en je toch dingen véél duidelijker kan maken en laten zien. Voor een Youtube filmpje moet je bijvoorbeeld alles filmen, editen en uploaden: nu kan ik gewoon met 1 druk op de knop laten zien wat je wilt.

Live gaan doe ik trouwens gewoon in het Nederlands. Ik ben erg benieuwd wat jullie van het idee vinden!

Wat zou jij willen zien in 1 van mijn live blogs? Ben je ergens benieuwd naar?

Meekijken kan hier!