glitterglam cosmetics peach dreams highlighter review

Achter het scherm | Wat bloggen met je doet

 

 

 

Of bloggen verandering heeft gebracht in mijn leven? Toch wel, ja. Dat heeft wel redelijk wat invloed, en dat op verschillende manieren. Vaak veel leuks, en soms moet je toch ook even aan je hoofd krabben.

 

glitterglam cosmetics peach dreams highlighter review

 

Heel veel tijdverdrijf

We hebben vaak genoeg bloggers horen (of lezen) zeggen dat het bloggen heel erg veel tijd kost. Ja, dat klopt! Website onderhouden, artikelen schrijven, foto’s maken, producten testen, looks maken, noem het maar op. Nu heb ik best een tijd thuis gezeten en vond ik het eigenlijk heel fijn om ein-de-lijk eens echt tijdverdrijf te hebben! En dan ook nog iets waar ik heel blij van word. En stiekem ook best trots op ben.

Nu ik zo weer naar school ga kom ik misschien opeens in tijdnood, maar ik dat valt vast ook op te lossen door niet 6-12 afleveringen van een serie per dag te kijken. Zei er iemand Dexter?

 

Hopla, meteen straatarm

Bloggen is eigenlijk zo duur of goedkoop als je het zelf maakt. Je kiest zelf voor een gratis of betaald domein en de andere spullen die je gebruikt. Er zijn heel veel keuzes in ieder geval. Het onderhouden van m’n blog is niet zo duur en ik koop nooit spullen alleen om te reviewen, daar gaat het geld niet in zitten. Maar juist door m’n blog houd ik echt van ALLES bij wanneer er nieuwe producten uitkomen of worden gerestocked. En dan wil ik het allemaal kopen. Echt. Alles. Ik kom zo veel geld te kort. En dan heb ik nog niet eens schoolboeken gekocht.

 

macarons accesoires

 

Waar is m’n mobiel?

Is het ouderwets om je telefoon een mobiel te noemen? Geen idee, maar ik zoek het arme ding ALTIJD. Ik ben ‘m nooit écht kwijt, maar leg ‘m altijd op zo’n plekje neer waar je hem nét niet meteen terug ziet als je ‘m wilt pakken. Wat dit met bloggen te maken heeft? Door bloggen ben ik echt gekluisterd aan m’n telefoon, en dan met name de gekoppelde social media. Ik en m’n iPhone zijn vergroeid met elkaar. Dat arme maar belangrijke schermpje.  Hoewel ik niet in spam-hoeveelheden op social media post, is het al meer dan genoeg werk (en tijd) om het zo bij te houden! En naar andere accounts te kijken. Toch even liken, even commenten. Even een ditje en een datje. Op Facebook. En Instagram. En Snapchat. En Twitter. En Makeup Animo. Giiiiiirl.

Zodra ik wakker begin te worden grijp ik half-slaperig naar m’n telefoon. Dat felle telefoonlicht is voor mij wat voor de meeste mensen koffie is.

 

Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen

M’n blog heeft me vooral veel positiviteit kunnen bieden. Het is een leuke hobby, zowel ik als de mensen om me heen zijn er heel trots op, ik heb in een zware periode een heel mooie afleiding kunnen vinden, m’n blog heeft een mooie groei doorgemaakt en last but not least, hoe cheesy het ook mag klinken: lieve reacties en lezers! Ik denk dat elke blogger het wel met me eens is dat leuke, lieve reacties het beste onderdeel van bloggen is. Dus als je iemand blij wil maken: laat eens een leuke reactie achter op een blog.

 

Hoe heeft bloggen of misschien wel het volgen van blogs een invloed op je gehad?