glitters voor beginners

Glitters voor beginners | make-up look

Glitters voor beginners

Glitters in een make-up look verwerken hoeft niet zo moeilijk te zijn. Als je een keer glitters wilt gebruiken kun je die makkelijk in een ooglook verwerken. Ik ben niet een enorme pro met glitters, maar kan wel de basis laten zien. Het is eigenlijk vrij simpel, en heeft een mooi glam effect.

 

glitters voor beginners

 

Het makkelijkste is om glitter op je bewegend ooglid te doen. Met gewone oogschaduw kun je daar een look omheen creëren. Dat kan zo makkelijk of ingewikkeld als je wilt. Van 1 oogschaduw kleurtje tot 5, het is maar waar je zin in hebt.

Je hebt dus nodig:
– Cosmetische glitter in gewenste kleur
– Oogschaduwbasis
– Oogschaduw in gewenste kleur
– Plat (synthetisch) oogschaduw kwastje
– Fixing spray of glitterlijm/glitterbasis

Dat lijkt misschien veel, maar de meeste dingen zul je al hebben staan.

IMG_1066 (2)

De glitters die ik heb zijn van Glitterglam cosmetics. Prachtige glitters voor €6,50 per potje, ik vind ze heel geschikt om mee te beginnen.

  1. Breng wat oogschaduwbasis aan over je hele oogleden.
  2. Maak met je gekozen kleur(en) de basis van je ooglook in de arcadeboog (crease). Op je bewegend ooglid kun je ook een basiskleur gebruiken als je dat wilt.
  3. Breng glitterlijm of glitterbasis aan op je bewegend ooglid of spray wat fixing spray op je platte (synthetische) oogschaduwkwast.
  4. Doe wat glitter op je kwast. Tik de kwast af. Breng daarna de glitters voorzichtig met een deppende beweging op je bewegend ooglid aan.
  5.  Blijf dit herhalen totdat je bewegend ooglid bedekt is met glitter op de manier die je wilt.
  6.  Veeg fall-out weg. Vooral in het begin zul je last hebben van fallout. Bij mij lag de eerste keer m’n hele kamer onder de glitters.

Je bent nu in principe klaar met de glitters! Je kan je look nog afmaken met eyeliner, mascara, nep wimpers … wat je maar wilt. Het is jouw feestje.

 

glitters voor beginners

 

Bij mij is het er zo uit komen te zien. Op de eerste afbeelding in dit artikel kan je ook het resultaat zien. Ik heb de kleuren niet al te opvallend gehouden. Glitters zijn zo mooi, vind ik!

 

Heb jij wel eens een ooglook met glitters gemaakt?