Vichy mineraal thermaal water

Beauty hacks | Wat je allemaal kan met fixing spray

Beauty hacks | Wat je allemaal kan doen met fixing spray

Fixing spray is er om je make-up te fixeren: je sprayt het wanneer je klaar bent met je make-up om het poederige, cakey effect van je makeup af te halen zodat het een mooi en verzorgd geheel wordt. Maar je kan nog veel meer met fixing spray!

 

Vichy mineraal thermaal water

 

Bijna elk merk heeft wel een fixing spray. Mijn favorieten op het moment zijn de fixing spray van ELF, mineraal thermaal water spray van Vichy en MAC fix+.

Oogschaduw versterken met fixing spray

Ten eerste kun je het effect van je oogschaduw, vooral metallic en glitter oogschaduw, versterken door fixing spray te gebruiken. Dat werkt vrij simpel: je sprayt wat fixing spray op de kwast waarmee je de oogschaduw aan gaat brengen, zodat die vochtig is, en dan breng je de oogschaduw aan. Metallic oogschaduw krijgt dan een veel sterker effect! Probeer het maar eens.

Fixing spray als basis voor los pigment en glitter

Voor het aanbrengen van los pigment en glitter werkt een goede glitter glue of basis het beste, maar als je niks anders heb kun je ook fixing spray gebruiken. Breng eerst wat oogprimer aan, spray weer wat fixing spray op je kwast en breng daarmee de glitter of het los pigment aan. Door het vocht blijft het toch plakken.

 

fixing spray tips

Fixing spray als gezichtsverzorging & opfrisser

Als je geen zin hebt om met crèmes in de weer te gaan of uitgebreid te hydrateren maar toch wel een boost voor je huid wilt op dagen dat je geen make-up draagt, kun je fixing spray ook als gezichtsverzorging gebruiken. Alle fixing sprays die in dit artikel genoemd zijn bevatten als hoofdbestanddeel water en bevatten verder mineralen, vitaminen of plantextracten zoals aloë vera. Best prima voor je huid. Als het heel warm is, voelt het ook gewoon lekker verfrissend.

Fixing spray om uitgedroogde producten nieuw leven in te blazen

Bepaalde producten zoals wenkbrauw pomades, eyeliner crèmes of crème oogschaduw kunnen wel eens uitdrogen. Zonde, toch? Spray een beetje fixing spray op je uitgedroogde product, dan krijg het de crème structuur weer wat meer terug. Wees wel voorzichtig: als je te veel gebruikt kan het product waterig worden en daardoor sterkte van kleur verliezen.

 

Kende jij deze fixing spray tips al?

 

*De Vichy spray heb ik ter review ontvangen. Een fijne spray!