Achter het scherm | Q&A: alle vragen beantwoord

 

 

Het is weer tijd voor Achter het scherm! Vorige week heb ik gezegd dat jullie alles mochten vragen wat jullie maar willen. Ik heb vragen gekregen over m’n toekomstige studie die toch wel dichtbij komt, van alles over m’n blog, en ook wat persoonlijkere dingen. Daar ga ik vandaag eens uitgebreid antwoord op geven.

 

Ik begin met de vraag die het meeste gesteld is: wat voor opleiding ga ik doen? Na de zomer, over een paar weken al, begin ik met de studie HBO (voltijd) Media en Entertainment Management. Klinkt eigenlijk wel als een gekke keuze. Eerst Rechten geprobeerd, en daarna iets totaal anders. En dan ook nog eens, een angststoornis hebbende, kiezen voor een opleiding die potentieel veel van m’n sociale kant gaat vragen. Toch heb ik er een goed gevoel bij. Rechten studeren zag ik echt als een taak, school, iets wat je moet doen. Met deze opleiding lijkt het me allemaal oprecht leuk! Hopelijk gaat het me daarom wat beter af.

 

IMG_10819

 

Hoe ga ik school met bloggen combineren?
Ja, hier maak ik me dus druk om. Ik heb wel al een soort van schema, hopelijk lukt het me om dat te volgen. In de tussentijd gebruik ik de rest van m’n vakantie om zo veel mogelijk back-up artikelen te maken, om op die manier wat speling te hebben.

Wat voor doelen heb ik nog voor m’n blog?
Echt een lastige vraag, ik heb meer hoop dan doelen eigenlijk. Misschien heb ik dit al 1000x verteld, maar toen ik nét begon met bloggen was m’n doel om (hopelijk) na een jaar 100 volgers te halen. Daar zit ik, terwijl ik nog niet eens een jaar bezig ben, al heel ver overheen. Het aantal lezers groeit, ik krijg mooie samenwerkingen en ben zelfs uitgenodigd voor m’n eerste event. Dit had ik echt niet kunnen bedenken toen ik begon. Dus m’n voornaamste doel is om al dit moois te kunnen behouden, lezers blij te kunnen maken en nog wat door te blijven groeien.

Mijn ultieme tip voor productfoto’s
Ik vind mezelf hier echt niet zo’n pro in … mijn grootste tip, en dat geldt eigenlijk wel voor bijna alles, is blijven kijken, inspiratie zoeken, verbeterpunten blijven zoeken. Jezelf blijven ontwikkelen, kritisch zijn maar niet te hard voor jezelf. Misschien cliché, maar waar.

 

brush set aliexpress

 

Wat vind ik het leukst aan bloggen?
Alle lezers en de leuke reacties die ze geven. Samenwerkingen vind ik ook heel leuk, maar wanneer ik een oprecht compliment krijg over m’n blog is meteen m’n dag weer goed. Vind ik altijd echt zo lief om te lezen!

Mijn favoriete zomerdrankje?
Sinaasappelsap. Is ook m’n favoriete lentedrankje, en herfstdrankje. In de winter is het warme chocolademelk.

Heb ik hulp bij m’n angststoornis?
Jazeker, ik heb een heel traject doorlopen zelfs. Een tijdje terug was m’n hulp wat intensiever, maar op het moment heb ik een psycholoog die ik om de week spreek.

Ik ben nog aan het twijfelen of ik een uitgebreide terugblik op het hele traject wil schrijven. Na alles wat ik mee hebt gemaakt vind ik het namelijk heel belangrijk om door te kunnen geven dat het écht beter kan worden, hoe diep je ook in de put zit. Voor mezelf is het ook wel een boost om te zien hoe ver ik ben gekomen.

Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte van al m’n schoolavonturen!

Vinden jullie deze typisch Nederlandse zomer nog een beetje te pruimen?