Jeffree Star Cosmetics Watermelon Soda review

Jeffree Star Cosmetics Watermelon Soda | review & look

Jeffree Star Cosmetics Watermelon Soda velour liquid lipstick | review & look

Op de een of andere manier is Jeffree Star Cosmetics een merk dat me aan blijft trekken. Ik heb al eerder producten van dit merk gekocht, en daar ben ik altijd erg tevreden mee geweest. Nu kwam de nieuwe zomer collectie uit en was er eigenlijk maar 1 kleur die ik bij mezelf vond passen: Watermelon Soda.

 

Jeffree Star Cosmetics Watermelon Soda review

 

Normaal gesproken hebben de producten van Jeffree Star Cosmetics een roze verpakking. Omdat dit de zomercollectie is, is Jeffree eens voor een ander kleurtje gegaan: geel. Deze liquid lipsticks kosten $18 per stuk, waar nog verzendkosten bij komen.

Watermelon Soda is dus een watermeloen-rood-roze-achtig kleurtje. Ik was eerst bang dat hij wat oranje uit zou slaan, maar gelukkig (voor mij) neigt hij dus meer de roze kant uit. De zomercollectie Jeffree Star liquid lipsticks heeft ook een speciaal geurtje: het ruikt naar een soort watermeloen snoep. Deze lipstick ruikt daar ook echt naar, gelukkig niet té sterk.

 

Jeffree Star Cosmetics Watermelon Soda swatch

 

De swatch. Bij het swatchen kreeg ik al dubbele gevoelens. Het leek er niet op dat deze lipstick dezelfde sterke dekking heeft als de andere Jeffree Star Cosmetics liquid lipsticks die ik heb. De kleur zelf word ik wel erg blij van. Erg zomers, en past naar mijn idee ook wel bij veel huidskleuren!

 

Jeffree Star Cosmetics Watermelon Soda review

 

Dit is hoe die me staat. Op de foto lijkt het alsof hij gewoon mooi aanbrengt, maar ik heb aardig wat voor een leuk resultaat moeten doen.

Ik had al hier en daar gehoord dat de formule van de zomercollectie anders zou zijn, en Jeffree Star had zelf op Snapchat gezegd dat de lipstick formule een beetje aangetast kan zijn door de extreme weersomstandigheden terwijl ze verscheept en verstuurd worden. Hij had er ook bij laten zien dat je de lipstick even goed moest schudden en een half uurtje in de koelkast kon leggen. Hierna zou de textuur weer goed zijn.

Dat heb ik dus ook gedaan. Ook de liquid lipstick goed geschud. Ik heb dan wel donkere lippen van mezelf, wat lastig kan zijn met lichtere lipsticks, maar deze dekte niet in 1x. Ik heb dus eerst wat foundation over m’n lippen gedaan (om de kleur te neutraliseren) en daarna weer Watermelon Soda aangebracht. Hij dekte weer niet helemaal precies zoals ik het wilde, maar zat wel beter en mooi genoeg om een foto te maken en ‘m gewoon te dragen.

Conclusie: de kleur vind ik erg mooi! Als je van jezelf lichte lippen hebt dekt deze liquid lipstick wellicht beter dan bij mij. Als je fan bent van Jeffree Star is het een mooi kleurtje om te hebben, maar als je al twijfelde zou dit misschien doorslaggevend kunnen zijn om ‘m niet te halen. NYX liquid suede ‘Life’s a Beach’ lijkt er exact op en is een stuk goedkoper, wellicht zou je die eerst kunnen proberen.

Gemengde gevoelens dus, maar ik ben niet geheel ontevreden. Ik hoop dat de volgende releases van Jeffree Star Cosmetics weer zo mooi en fijn zijn als de eerdere producten.

Zou jij een kleur als deze dragen?