high end make-up

Welke high-end make-up is de prijs waard?

 

Ik ben zowel liefhebber van mooie high-end make-up als van budgettoppers. En eerlijk gezegd vind ik die combinatie het fijnst! Dan is het wel zo handig om te weten welke make-up die hogere prijs nu waard is.

 

high end make-up

 

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, wat je van een product wilt en verwacht, en wat je er aan uit wil geven. Als je net als ik altijd maar in die mooie verpakkingen trapt zul je vaker high-end make-up kopen.  Maar over het algemeen zijn er toch wel wat richtlijnen te trekken.

 

Oogschaduw

Ja, ik vind veel high-end oogschaduw echt de prijs waard. Als je budget oogschaduw gebruikt kan het best prima werken, maar wanneer je kwalitatievere oogschaduw in je handen hebt gehad merk je echt het verschil. De statistieken zijn over het algemeen als volgt: high-end oogschaduw zou ik 9 van de 10 keer als cijfer een 8 of hoger geven. Budget oogschaduw zou ik 2 op de 10 keer als cijfer een 8 of hoger geven. Oogschaduw die goedkoop én kwalitatief is is wel te vinden, maar dan moet je wel even zoeken. High-end oogschaduw heeft me voor zover ik kan herinneren nooit echt teleur gesteld.

En je kan er trouwens ook gewoon lekker tussenin gaan zitten. Zoeva heeft bijvoorbeeld voor €22 al mooie oogschaduw palettes. Niet heel budget, maar ook niet super duur. En die zijn ook heel erg mooi.

 

metallic lipstick maken

 

Lipstick

Deze vind ik oprecht lastig. High-end lipsticks zijn vaak wel beter, maar dit is het probleem: Het is 2x zo goed maar 10x zo duur. Of je letterlijk 10x zo veel geld over hebt voor een product wat niet 10x maar ‘slechts’ dubbel zo goed is, is je eigen keuze. Een erg mooie verpakking of verzamelobject (limited editions enzo) kan mij vaak wel over de streep halen.

Foundation

Met foundation ligt het echt aan je eigen huid en gebruik of een dure foundation het waard is. De volgende richtlijnen zijn handig:
Heb je een makkelijke huid? (niet gevoelig, foundation heeft geen raar effect op je huid, bijv. oxideren) Zo ja, heb je geen dure foundation nodig.

Heb je een heel erg vette of heel erg droge huid? Zo ja, dan kun je budget producten proberen, maar is dé foundation die wél goed bij je huid past wel wat meer waard.

Doe je veel make-up over je foundation heen, zoals contour, blush, concealer, enz.? Als je niet een uitzonderlijk huidtype hebt, heb je in dat geval ook niet per sé een dure foundation nodig. Je bedekt het grootste deel, en foundation is trouwens ook nog vaak te fixen met spray, primer, enz.

 

L'oreal Infallible Pro Matte foundation review

 

Wenkbrauwproducten kan ik niet objectief over zijn in dit artikel. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade is écht m’n absolute favoriet, ik heb niks anders gehad wat ooit zo fijn werkt en ik zal dit tot de dag dat ik sterf of m’n arm eraf valt blijven kopen.

Concealer

Simpel. Heb je niet zo veel dekking nodig? Houd het lekker op een budget concealer. Heb je heel veel dekking nodig? Probeer de NYX HD concealer wand, als je daar niet tevreden mee bent, is een high-end concealer een fijne optie.

Mascara

Ik ben echt een bitch wat mascara betreft, maar dit is dus echt het enige product waarvan je me niet snel een high-end variant van zal zien kopen. Waarom? Make-up kan van alles bedekken, verdoezelen, en inkleuren. Je kan het maken hoe je wilt. Behalve met mascara. Mascara kan alleen je wimpers inkleuren. Kan niet daadwerkelijk meer wimperhaartjes geven, of echt je wimpers verlengen of iets dergelijks. Je kleurt gewoon haren in. Je kan ook niet wimpers bijtekenen ofzo. Er zit natuurlijk wel verschil tussen mascara’s, dat merk ik ook wel, maar het doet gewoon niet zo veel.

Ik heb super korte en niet-krullende wimpers. Kan ze krullen en mascara’en wat ik wil, dan stelt het nog steeds niet zo bijster veel voor. En een mascara van 30 euro brengt daar ook niet echt verandering in. Ik doe gewoon lekker nep wimpers op.

 

Dit artikel is een stuk langer geworden dan ik had gedacht, dus ik laat het hier even bij. Als je m’n mening wilt weten over een specifiek product, of iets wat ik nog niet genoemd heb, kan je altijd je vraag stellen in de comments!

 

Welk high-end product is jouw absolute favoriet?