Achter het scherm | over die getalletjes & update

 

Vrijdag betekent een kijkje achter het scherm van m’n blog! Getallen en statistieken lijken vaak een beetje taboe, maar ik ga het er gewoon over hebben. En omdat ik vorige week Achter het scherm gemist heb, krijgen jullie ook nog even een update.

 

IMG_8705

 

Iets meer dan 8 maandjes geleden kwam ik dus op het idee om een blog te beginnen. Gewoon, voor de leuk, om te kijken waar het heen zou gaan. Vanaf het begin vond ik het erg leuk, en dat vind ik nog steeds. Elke reactie, lezer en volger ben ik zo blij mee! Eerlijk gezegd ben ik best wel positief verrast door de groei van m’n blog. Ik doe er natuurlijk m’n best voor, maar dat is niet altijd een garantie.

Hoe zit het met die getalletjes? Toevallig heb ik gisteren 5000 unieke bezoekers in de afgelopen 30 dagen gehaald! Echt een grote mijlpaal. Op Instagram heb ik  970 volgers, en het lijkt er dus op dat ik niet over al te lange tijd de 1000 ga halen. Weer zo’n grote mijlpaal. Op Bloglovin’ gaat het ook al goed richting de 500, dus die mijlpalen blijven maar komen.

 

IMG_8926

 

Hoe belangrijk vind ik die getalletjes? Ik blog vooral omdat ik het leuk vind, om dat even voorop te stellen. Maar ik ben ook ontzettend blij met wat ik tot nu toe bereikt heb. Toen ik begon met bloggen had ik als hoop om misschien 100 volgers te hebben na een jaar. Geen verplichting, maar het zou leuk zijn. Nu ben ik in kortere tijd al veel verder gekomen. Ik zie alle volgers en lezers als een soort erkenning voor wat ik doe. Als waardering voor de artikelen die ik maak.

Wat ik het allerleukste vind is interactie met de lezers die ik heb. Elk berichtje, elke reactie, een vraag of een suggestie. Dat vind ik echt één van de leukste dingen van bloggen. Een vraag kunnen beantwoorden, iemand kunnen helpen, inspireren of gewoon even vermaken met een stukje tekst. Als je dus ooit iets wilt vragen of opmerken, houd je vooral niet in!

Vorige week was er dus geen Achter het scherm. Ik had voor een keertje dus echt geen idee waar ik over kon schrijven. Geen spectaculaire dingen meegemaakt. Dus had ik in plaats van dit rubriekje een gewoon artikel geplaatst. Verder gaat het met mezelf eigenlijk best op rolletjes. Vakantie aan het vieren nu het nog kan en lekker bloggen!

 

Weet jij nog een verbeterpuntje voor m’n blog?