metallic lipstick maken

Make-up DIY | Metallic lipstick maken (makkelijk)

Metallic lipstick maken | Make-up DIY

 

Het lijkt erop dat de metallic lipsticks in aantocht zijn. Er zijn een paar merken die metallic liquid lipsticks hebben uitgebracht, maar ze zijn nog niet zo wijd verkrijgbaar als gewone (liquid) lipsticks. Ik ga laten zien dat het heel erg makkelijk is om zelf zo’n lipstick te maken.

Ik bedoel trouwens niet lipstick maken als in echt een huls maken waar een lipstick in zit. Maar je kan 2 make-up producten over elkaar heen op je lippen aanbrengen, en dan staat dat als een metallic lipstick op je lippen.

 

metallic lipstick maken

 

Je hebt maar 2 dingen nodig: een gewone matte lipstick in de gewenste kleur en een metallic (crème) oogschaduw. Waarom matte? Matte lipsticks drogen het meeste op en zo blijft het resultaat dus beter zitten. Helemaal met Colourpop oogschaduws, omdat die producten richting crème gaan, is het ook minder geknoei met een matte lipstick.

Eerst ga je de lipstick gewoon aanbrengen op je lippen. Wanneer die (bijna) droog aanvoelt, kun je met je vinger in de metallic oogschaduw en vervolgens dep je dat voorzichtig op je lippen. De matte lipstick dient dan als basis voor de metallic oogschaduw die je erover heen hebt aangebracht.

Mijn ervaring is dat het met Colourpop of crème oogschaduws het fijnste werkt. De kleur komt sterker naar voren en het voelt comfortabeler aan op je lippen. Poeder oogschaduw over een matte lipstick heen voelt gewoon wat droger aan.

 

metallic lipstick maken

 

Dit is bij mij het resultaat geworden. Als lipstick (basis) heb ik Whirl van MAC gebruikt en als metallic oogschaduw heb ik Game Face van Colourpop gebruikt. Het voelt eigenlijk helemaal niet anders aan dan de lipstick die ik eerst op heb gedaan. De formules van Colourpop zijn wel erg comfortabel, vind ik.

Zo zie je maar hoe makkelijk het kan zijn! Je kan natuurlijk met alle kleuren die je wilt variëren. De uiteindelijke lipstick  gaat trouwens het meest lijken op de kleur van de metallic oogschaduw die je gebruikt hebt; de lipstick eronder maakt niet super veel verschil. Tenzij die heel opvallend is misschien.

Wat vind jij van metallic lipstick?