matte lipstick droge lippen

Matte lipstick & droge lippen: hoe kom je van droge lippen af?

Matte lipstick & droge lippen

Regelmatig smeer ik een matte lipstickje op. Meestal een liquid lipstick, soms een klassieke lipstick. Ze hebben allemaal 1 overeenkomst: niet zo fijn in combinatie met droge lippen. Dus ga ik het hebben over wat je daar aan kan doen.

 

matte lipstick droge lippen

 

Je hebt vast wel meegemaakt dat die matte lipstick toch echt gortdroog op je lippen opdroogt. Of dat ‘ie gaat korrelen, of velletjes accentueert. Ik hoor vaak dat met een goed product, en vooral een duur product, dit soort situaties niet voor zouden moeten komen. Daar ben ik het maar deels mee eens. Natuurlijk verwacht je goede kwaliteit, maar het is niet altijd te voorspellen of te voorkomen hoe een product uitpakt, omdat dat bij iedereen anders is.

Maar goed, we willen er dus vanaf!

Begin op tijd met je lippen verzorgen

In plaats van dat je een half uur voordat je een matte lipstick draagt met je lippen aan de slag gaat, kun je beter al wat eerder beginnen. Een avondje van te voren met een lipbalsem of lipconditioner gaan slapen kan ook al een stuk schelen.

Zorg dat je lippen gescrubd zijn

Het scrubben van je lippen zorgt ervoor dat de losse velletjes die je eventueel hebt weg worden gehaald. Wat je niet hebt kan ook niet geaccentueerd worden! Daarom raad ik je aan om je lippen te scrubben. Je kan heel makkelijk zelf lipscrub maken met grove suiker en een beetje honing, maar je kan ook gewoon je tandenborstel gebruiken om je lippen te scrubben.

Lush bubblegum lipscrub

 

Verzorging

Na het scrubben is het belangrijk om een balsem of een lipconditioner goed in te laten trekken. Kruidvat heeft trouwens een eigen merk lipconditioner voor een euro of 2, die ik echt heel goed vind helpen. Het werkt dus beter als het ook echt de tijd heeft om in te trekken. Daarom werkt kort van te voren je lippen verzorgen minder goed.

Als je van jezelf al snel of vaak droge lippen hebt, is er niks mis met rustig aan doen en niet je lippen te overbelasten door te veel uitdrogende producten te dragen. Gun het wat rust, maak je huid netjes schoon en verzorg het na met een fijne lipbalsem.

 

matte lipstick droge lippen

Liquid lipsticks

Bij liquid lipsticks kan je zelf een truukje proberen: een klein beetje kokos olie toevoegen. Maar dan ook echt een HEEL klein beetje. Als je er te veel bij doet het heeft te veel invloed op de werking en de dekking van de formule van je liquid lipstick. Een super klein beetje is genoeg om het wat minder uitdrogend te maken.

Als een liquid lipstick door de dag heen écht heel oncomfortabel gaat zitten kun je er ook wat doorzichtige lipbalsem overheen smeren. LET OP: hierdoor is je lipstick zeker niet meer matte en gaat hij ook weer sneller afgeven tot het weer opgedroogd is. Maar het zit wel een stuk beter.

Heb jij last van droge lippen in combinatie met matte lipsticks?