omgekeerd contouren

Omgekeerd contouren

Omgekeerd contouren

Laatst werd ik door een lieve dame aangesproken, die zich het volgende afvroeg: hoe zou het nou eruit zien als je omgekeerd gaat contouren? Mijn vermoeden was dat dat alleen maar hilarisch uit kan pakken, dus heb ik het gewoon gedaan.

Contouren (en highlighten) werkt dus normaal gesproken als volgt: je geeft je gezicht meer vorm door op plekken waar normaal gesproken schaduw valt te benadrukken met een donkerdere kleur, en de plekken waar licht op valt benadruk je met een highlighter. Dat heb ik dus preciés andersom gedaan.

 

make-up

 

Zo zag m’n hoofd eruit voordat de contourramp kon beginnen. Ik had geen zin om een super fabulous look te maken om die vervolgens te gaan verpesten, dus ik heb het simpel gehouden: foundation, lipstickje, natuurlijk wenkbrauwen, en kon het ook niet laten om met m’n vingertjes in de Colourpop te gaan.

En toen. Toen kon ik gaan contouren. Omgekeerd contouren.

 

omgekeerd contouren

 

Ik kon mezelf echt niet meer serieus nemen toen ik in de spiegel keek. De perfecte kans om eens serieuze camera apparatuur te gebruiken om gewoon even gek en lelijk te doen.

Ik heb dus contourpoeder op m’n jukbeenderen gedaan, het midden van m’n voorhoofd, en een prominente streep op het midden van m’n neus. Het ziet er op de foto echt véél minder erg uit dan het er in het echt uitzag, serieus. Doordat je contourt op de plekken waar normaal gesproken licht valt, en met een ringlamp al helemaal, komen kleuren op die plekken juist wat minder donker uit.

Ook vond ik het een goed idee om highlighter op m’n voorhoofd aan te brengen, langs de haarlijn, waar je normaal wat bronzer aanbrengt. Ik vind het hilarisch.

Dus. Hier komt de fotoshoot.

 

IMG_8560

 

Hier zie je trouwens echt goed dat ondanks dat ik een heleboel contourpoeder op m’n jukbeenderen heb gedaan, er toch nog licht op valt. Ik heb een matte contour poeder gebruikt. De streep op m’n neus blijft wel lekker opvallend.

 

IMG_8568

IMG_8559

 

Er zit iets op m’n neus. Soms ben ik ook gewoon een beetje een kleuter die scheel kijken grappig vindt.
Voor de volgende foto bied ik alvast m’n excuses aan. Sorry familie, vrienden, kennissen en mensheid: lelijk kijken is gewoon zo hilarisch af en toe. Sorry dat ik het beeld dat ik een gezond en charmant mens kan zijn heb verpest. Dit pareltje kon ik niet voor mezelf houden.

 

IMG_8571

 

En ja, ik heb ook keihard schaamteloos om mezelf zitten lachen.

Heb jij wel eens iets geks met make-up geprobeerd, of heb je een ander idee?