DIY pizza higlighter make-up

Pizza highlighter | Make-up DIY

Maak je eigen pizza higlighter

Ik houd van make-up en van pizza. Wat is de ideale combinatie? Een pizza highlighter! Ik heb er een paar DIY’s van gezien, en hoewel ik niet zo’n knutselmens of DIY mens ben, toch de pizza higlighter gemaakt. Wel zo leuk om te laten zien hoe ik dat gedaan heb.

 

DIY pizza higlighter make-up

 

Dit is de mijne geworden! Niet perfect, maar wel heel leuk. De eerste keer ooit dat ik met make-up geknutseld heb in die zin, dus ik vind het nog best oké. Schattig dingetje.

Wat heb je allemaal nodig om een pizza highlighter te maken?

– Een ronde highlighter
– Bruine oogschaduw of andere make-up poeder
– Rode oogschaduw/blush of andere make-up poeder
– 70% alcohol (van de drogist)
– 3 bakjes
– 2 rietjes
– een lepeltje

 

pizza highlighter make-up DIY maken

 

Het is in principe niet zo ingewikkeld, maar bij sommige delen moet je eventjes opletten. Of eigenlijk, gewoon niet overhaasten. Met geduld gaat precisiewerk beter.
Je hebt al je make-up poedertjes. In totaal heb je 3 kleuren nodig: een iets donkerdere kleur (bruin) voor de korst, de highlighter voor de bodem/kaas en rood voor de pepperoni.

Schraap de highlighter uit in een bakje, schraap de bruine poedertjes in een ander bakje, schraap het rode poeder in het laatste aparte bakje. Dan doe je er een beetje alcohol bij, totdat het een beetje een pasta is. Hoe meer alcohol, des te langer het duurt om weer op te drogen.

 

pizza higlighter zelf maken DIY make-up

 

De kleuren gaan in deze volgorde weer terug in de pan (highlighter verpakking die nu nog leeg is):  eerst de korst, dan de bodem/kaas en als laatste de pepperoni. Je kunt het het beste allemaal aandrukken door een papiertje over het geheel te leggen en er met een muntje op te schuiven.

Om de pepperoni rond te krijgen, gebruiken we de rietjes. Die kun je mooi gebruiken om uit de kale pizza die je nu hebt kleine rondjes te halen. Die kun je dan weer opvullen met de rode pasta die je hebt gemaakt. Als je dat gepriegel overleefd hebt, kun je het wederom aandrukken met het muntje. Dan hoef je alleen nog maar de pizza slices met een mesje in de highlighter te snijden.

 

hoe maak je een pizza higlighter make-up DIY

 

En voilá, daar is je pizza higlighter! Hij moet wel weer eventjes opdrogen voordat je ‘m echt kan gebruiken. Ik vond het super leuk om te doen!

Ga jij ook zelf een pizza higlighter maken?