rode cut crease

Make-up look | Rode cut crease

Make-up look | Rode cut crease

Tegenwoordig heb ik echt iets met rode oogschaduw. Zal vast een fase zijn, maar ik vind het geweldig. Fantastisch zelfs. Hiervoor heb ik nog niet eerder geprobeerd een cut crease te maken, dat wilde ik graag nog eens proberen. Waarom dan niet met rood?

 

red cut crease rood

 

Het is geen retestrakke cut crease geworden, zoveel druk wilde ik mezelf ook niet opleggen voor een eerste keer. Een cut crease is een oogschaduw look waarbij precies de vouw in je oogleden precies het punt is waar de éne kleur stopt en de andere begint. Als je dit even bij afbeeldingen in Google typt wordt er opeens een heleboel duidelijk.

Een cut crease is een heel mooie gelegenheid om glitters te gebruiken, en die zie je er dan ook vaak bij. Niet vandaag. Ik wilde gewoon rood. Geen gefriemel met glitters. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van glitters, maar nu wilde ik het even eenvoudig houden. Da’s ook wel een goede tip voor het maken en oefenen van make-up looks: maak het jezelf niet te moeilijk.

 

rode cut crease

 

De lipstick die ik erbij draag is Gemini van Jeffree Star Cosmetics. Een van m’n favoriete kleuren van tegenwoordig, en gaat heel goed samen met het rood, vind ik.

Volgens mij zijn rode kleuren wel een beetje hip of zomers dit seizoen, of de laatste tijd. In het MannyMUA palette zat al een mooie tint rood, en in het New Renaissance palette van Anastasia zitten ook al mooie rode kleurtjes. Ik heb gewoon lekker het New-trals vs. Neutrals palette van Makeup Revolution erbij gepakt; absoluut mijn favoriete budget palette.

 

IMG_8132

 

Zowel de cut crease als het maken van foto’s met al m’n nieuwe apparatuur is nog even wennen en oefenen, maar ik ben niet ontevreden over m’n eerste poging. Ik ben nog steeds verliefd op de kleuren.

Heb jij wel eens rode oogschaduw gebruikt?