Make-up warm weer

Make-up & zweterig weer

Make-up & warm weer

Onder alle weersomstandigheden wil ik de mogelijkheid hebben om me fabulous te voelen. Ook wanneer het zo warm is dat je eigenlijk alleen maar in een bad van waterijsjes wilt liggen. Hoe combineer je dat, zweterig weer & make-up?

Ten eerste word ik van warm weer best wel lui. Of moe, of een combinatie van beiden. Ik heb in ieder geval minder zin om eens uitgebreid een uur met alle make-up voor de spiegel te gaan zitten.

Als het écht zo warm is draag ik in ieder geval geen foundation. Er zijn vast manieren met primers en setting sprays om het ook met zweterig weer lang te kunnen laten zitten, maar ik geef m’n huid soms af en toe ook een beetje vakantie. Wel doe ik een lekkere crème op m’n gezicht. Ik heb best geluk met hoe m’n huid eruit ziet zonder foundation. Als je écht een beetje dekking nodig denkt te hebben kun je voor een lichte BB cream gaan, of gewoon een paar plekjes met concealer bedekken.

Ik gebruik wél een beetje concealer, maar eigenlijk veel minder dan normaal. Om m’n huid extra te laten stralen doe ik ook een beetje highlighter op, meestal een subtiele.

 

Make-up warm weer
Links: meisje, kan je ook nog een beetje lachen op de foto? Rechts: oké, ik zal het proberen.

 

M’n wenkbrauwen doe ik altijd. Zelfs als ik de hele dag thuis ben. Soms ben ik te lui voor een ooglook, maar een simpele ooglook vind ik ook wel leuk staan eigenlijk. Een beetje bruin en onder m’n onderste wimperrand een lekker warm kleurtje. Rustig lipstickje erbij, beetje mascara (die toch niet zichtbaar is, maar het gaat om het idee) en eyeliner. Want ik draag gewoon altijd eyeliner.

En soms heb ik er ook even géén zin in. Dan teken ik wat wenkies en gooi ik een zonnebril op m’n bakkes en vind ik ’t wel mooi geweest.

Dit zijn trouwens m’n eerste make-up look foto’s gemaakt met de ringlamp! Ik moet nog even wennen aan hoe het allemaal werkt en moet staan enzo. Dus heb geduld met me. Wordt vanzelf beter.

Draag jij make-up met warm, plakkerig en zweterig weer?