Mijn nieuwe ringlamp : Falcon Eyes FLC-28 | review & uitleg

Falcon Eyes FLC-28 | review & uitleg

 

In mijn shoplog konden jullie zien dat ik een nieuwe ringlamp gekocht heb: de Falcon Eyes FLC-28. Velen leken hier toch wel heel nieuwsgierig naar, dus besteed ik een artikeltje aan deze nieuwe lamp.

 

Falcon Eyes FLC 28w review

Dit is ‘m: de Falcon Eyes FLC 28w ringlamp.

Waarom een ringlamp?

Bij alle vormen en soorten van fotografie speelt licht een enorm grote rol. Omdat ik vaak foto’s maak van producten en make-up looks heb ik voor een ringlamp gekozen. Door de ring-vorm wordt het object of (stukje) gezicht van alle kanten gelijkmatig belicht. Hierdoor krijg je geen gekke schaduwen en gewoon mooie, egale belichting.

En waar heb je die vandaan?

Deze ringlamp, de Falcon Eyes FLC-28, heb ik via Bol.com gekocht. Als je deze lamp even in Google intypt kom je vanzelf veel (camera)winkels tegen die deze lamp verkopen. Er zijn ook andere typen en modellen. Sommige zijn dimbaar (je kunt de sterkte van het licht verstellen) of hebben meer Watt, waardoor ze feller zijn.

 

Falcon Eyes FLC 28w review

 

Maakt zo’n lamp veel verschil?

Als je altijd perfect natuurlijk licht hebt, maakt het niet uit. Maar hee: we wonen in Nederland. Ik tenminste. Bewolkte dagen, regen, storm, natuurrampen en drama’s: weg is je licht. Dus ja, zo’n ringlamp komt wel van pas. Daarnaast komt natuurlijk licht door het raam binnen, en moet je daar ook weer precies in de goede positie voor zitten. Zo’n lamp is gewoon super handig, maar geen eerste levensbehoefte. Als je veel make-up looks wilt fotograferen is een ringlamp wel een goede investering.

 

Hoe ga je ermee om?

Je drukt op het knopje, dan gaat ‘ie aan. Ik heb de ringlamp op een lampstatief staan, deze ringlamp past op alle standaard lampstatieven. De Falcon Eyes FLC 28w is niet dimbaar, dus je hebt altijd dezelfde sterkte licht. Je kan wel sjoemelen met de lamp verder weg of dichterbij zetten. Zo’n nieuw speeltje is altijd even ontdekken.

Enne … wat mot dat kosten?

Deze lamp heeft mij ongeveer een euro’tje of 70 gekost. Een eenvoudig lampstatiefje kan je voor 10-20 euro wel vinden. Mijn lampstatief komt, net als de ringlamp, van Bol.com.

Als je benieuwd bent naar make-up look foto’s gemaakt met deze ringlamp: vanaf dit artikel zijn dus al mijn look-foto’s gemaakt met deze ringlamp. Ik heb al wel met m’n telefoon een selfie gemaakt met de ringlamp:

 

DSC_2179

 

Ik moet alles nog een beetje ontdekken, nieuw spul is altijd eventjes wennen. Maar ik ben erg enthousiast! Als je nog meer vragen hebt over m’n ringlamp mag je die altijd in de comments stellen. Of stuur me een berichtje. Alles kan en mag.

Ben jij aan het overwegen om een ringlamp te kopen?