Power of makeup

The power of makeup | Het verschil dat make-up kan maken

The power of makeup | Het verschil dat make-up kan maken

Make-up kan een heleboel verschil maken. Iedereen heeft weer zijn eigen redenen om wel of juist niet make-up te dragen. Sommigen houden hun look het liefst bescheiden en natuurlijk, waar anderen het prachtig vind om een heleboel make-up op te doen. Ik val onder de 2e categorie. Hoe veel verschil maakt make-up bij mij en waarom vind ik het geweldig om m’n hele gezicht vol te smeren?

 

Power of makeup

 

Dit is dus het verschil. Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt is het verschil tussen de wenkbrauwen. Van m’n natuurlijke wenkbrauwen is er niet zo veel over. Komt doordat ze raar groeien en ik alles weg ga zitten plukken.

De ogen zijn ook heel anders. Zonder make-up vind ik dat ik een erg vermoeide blik heb. Natuurlijk is m’n lipkleur anders met make-up. Het verschil in m’n huid zelf vind ik meevallen; ik heb geen gigantische probleemhuid. Toch maakt foundation het wel allemaal een stuk egaler.

 

Power of Makeup

 

Zo kun je het verschil nog van een beetje een andere kant bekijken. Het verschil tussen de ogen valt op deze manier ook meer op.
Heel maf om dat verschil zo duidelijk terug te zien, voor mij dan.

Ik houd van make-up. Ik wou dat ik de tijd en gelegenheid had om elke dag volop geplamuurd rond te lopen. Ben ik onzeker over mezelf zonder make-up? Ik vind het raar staan dat ik dan bijna geen wenkbrauwen heb, maar verder eigenlijk niet. Ik vind m’n hoofd best oké. Make-up erbij vind ik gewoon een stuk mooier, interessanter en leuker.

Dat veel make-up dragen niet natuurlijk is of ‘niet lijkt op mezelf’ zal me eerlijk gezegd een worst wezen. Als er binnen handbereik nou iets ligt waarmee je jezelf mooier vindt, waar je plezier uit haalt en waarmee je je ook meer jezelf voelt, zou je naar mijn idee gek zijn als je dat niet aanneemt. Dat is make-up voor mij. Geen masker om me achter te verbergen, maar een meer kleurrijke, mooiere versie van mezelf.

Al die kleurtjes, poedertjes, technieken en nieuwe ontdekking vind ik sowieso al ontzettend leuk om mee bezig te zijn. Alle nieuwe releases bijhouden en nieuwe spulletjes kopen. Make-up is voor mij ook gewoon een hobby. Maar dat hadden jullie inmiddels wel door; mijn blog zegt genoeg, toch?

Wat is de reden dat jij make-up draagt?