eyeliner

Hoe ik mijn eyeliner doe | Tips

Hoe ik mijn eyeliner doe

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik eyeliner draag. Ik gebruik het om elke look af te maken en ik houd er gewoon van. Eyeliner kan best tricky zijn, dus wie weet heb je er wat aan om te zien hoe een ander het doet.

 

eyeliner

 

Gel eyeliner vind ik heel lastig om mee te werken, dus ga ik meestal voor een liquid eyeliner, met een kwastje of in de vorm van in stift. Meestal gebruik ik eigenlijk gewoon het kwastje. Dat gaat een stuk vloeiender. Die stiften worden stug als ze beginnen uit te drogen. Nadat ik een eyeliner gekozen heb begint het feest.

 

eyeliner

 

Eerst maak ik een zwarte lijn boven m’n ogen. Nog geen wing, nog helemaal niet moeilijk doen. Eerst de basis. Anders komt het allemaal niet goed. Ik heb trouwens best wel rimpelige oogleden, dus moet ik m’n oogleden een beetje vast houden om een vloeiende lijn te kunnen maken.

 

eyeliner

 

Daarna trek ik een lijntje richting m’n wenkbrauwen. Dat ziet er zo misschien een beetje ‘steil’ uit, maar het ziet er heel anders uit wanneer het af is. Dit is in principe de basis of richtlijn voor de wing.

 

eyeliner

 

Als de basislijntjes staan verbind ik rustig het wing-lijntje met de eyeliner  die ik als eerste boven m’n oog had gezet. Dat komt er ongeveer zo uit te zien. Daarna kleur ik natuurlijk nog in wat er nog leeg is. Ik begin nooit meteen heel erg dik, op die manier kan je later nog  de eyeliner wings uitbreiden, bijvoorbeeld om ze gelijk te maken.

 

eyeliner

 

En eigenlijk is dat het wel! De eyeliner zit er weer op. Dit doe ik dus elke dag. Al jaren. En toch blijft het soms nog best lastig.

Niet iedereen heeft dezelfde oogleden en niet iedereen heeft oogleden die handig zijn met eyeliner. Daar zijn nog andere truukjes voor! Ik vond dit filmpje echt enorm behulpzaam. Een dame die zelf lastige oogleden heeft legt uit hoe ze haar ogen optisch lift door eyeliner-gebruik aan te passen.

 

 

Perfect Winged Eyeliner | Hooded, Sagged, or ALL

Here are some tips to achieve the perfect winged eyeliner especially for hooded or sagged lids. This is the technique I use to perfect my wing and it works like a dream. Hope this helps some of you struggling with the same thing. Love you!

 

Daarnaast wil ik nog een heel belangrijke tip mee geven:
G E D U L D. Haast niet. Zorg dat je de tijd hebt als je met eyeliner gaat werken. Dat je je niet ergens druk om hoeft te maken, of het heel vlug moet doen. Met geduld te werk gaan maakt al een groot verschil, serieus. Eyeliner hoef je ook niet meteen in één streep te zetten, dus probeer dat ook niet. Met oefening komt het allemaal goed.

Als je je eyeliner-ninja diploma hebt en dus al een perfecte wing kan zetten, ben ik benieuwd naar je tips!

Draag jij vaak eyeliner?