ombre lips

Getest | Ombre lips

Ombre lips

 

Al een tijdje leek het me leuk om ombre lips uit te proberen. Toen ik ontdekte dat de liquid lipstick Androgyny hiervoor heel goed samen zou gaan met kersverse Gemini, bleek dat nu de tijd was aangebroken: ombre lips.

Het leek me het handigst om eerst de lichte kleur op de lippen aan te brengen, en daaroverheen de donkerdere kleur voor het ombre effect. Eigenlijk blijft het andersom makkelijker te gaan, maar ach. Gemini en Androgyny zijn trouwens liquid lipsticks van Jeffree Star Cosmetics. Met liquid lipsticks die matte opdrogen werkt het ombre effect maken het beste, althans, het blijft langer zitten. Met creamy lipsticks veeg je het ombre lips effect namelijk meteen uit zodra je iets eet, drinkt, of je lippen over elkaar heen veegt.

 

ombre lips

 

Ik begin met de kleur Gemini. Dat is deze vriend. Dit is dus de lichtere kleur, en hier gaat dus nog de donkerdere kleur aan de randen overheen.

 

ombre lips

 

Hier heb ik -op de foto-  de linkerhelft van m’n lippen al het ombre effect gegeven met de donkerdere kleur. Ik heb dit gedaan met een heel klein lipstick kwastje, daarmee de donkerdere kleur aanbrengen, en met een grotere fluffy kwast aanstippen waardoor de overgang niet meer zo’n harde lijn is en vervaagt. Blenden dus.

 

ombre lips

 

Zie hier, het eindresultaat! Ik vind het nog best prima gelukt. Voor een opvallendere ombre look had ik misschien 2 kleuren kunnen gebruiken die verder uit elkaar liggen. Is ombre lips eigenlijk niet een soort van lip-contouren? Dat gevoel krijg ik in ieder geval wel. Het geeft meer definitie aan de vorm van de lippen.

Je kunt het eigenlijk doen hoe je wilt. Eerst de lichtere kleur aanbrengen, of eerst de donkere kleur aanbrengen. Tip blijft wel om matte (liquid) lipsticks te gebruiken, omdat die langer blijven zitten. Met een fluffy kwast op de overgang deppen werkt het beste om een zachte overgang te maken.

Je zou ombre lips natuurlijk ook met 2 totaal verschillende kleuren kunnen maken. Misschien probeer ik dat nog wel eens uit.

Wat vind jij van ombre lips? Zou je het dragen?