droge huid make-up

Make-up en een droge huid

Make-up en een droge huid

Als je net zoals ik een droog huidje hebt maar toch een mooie, dewy uitstraling aan je make-up wilt kan dat wel eens lastig zijn. Gelukkig zijn er veel hulpmiddeltjes en trucjes hoe je het toch voor elkaar kan krijgen.

 

droge huid make-up

Hydraterend

Het woord ‘hydraterend’ is vanaf nu je beste vriend. Alle make-up producten en aanverwante verzorging die hydraterend is werkt heel fijn voor een droge huid. Denk aan dagcrème, primer, moisturiser; alles.Vooral een dagcrème die hydraterend is, is een heel erg goede basis. Begin je dag goed. Ik smeer na m’n dagcrème ook nog moisturiser.

Primer

Heel veel primers hebben tegenwoordig een matte effect. Deze zijn dus niet hydraterend! Er zijn zeker hydraterende primers, maar daar moet je even naar zoeken. Ik heb een primer spray van Freedom (te koop bij o.a. Boozyshop) die ik heel erg fijn vind. De hype over de Nivea After Shave balsem als primer pakt ook goed uit voor droge huidjes: je make-up blijft niet alleen zitten als een huis, maar voor een droog huidje heeft deze ook een fijn verzorgend effect.

 
make-up droge huid

Foundation

Dit is een lastige. Ook voor foundation geldt dat je met een droge huid foundations met een matte finish beter kunt vermijden. Met de juiste verzorging kan het er nog oké uitzien, maar als echt voor het dewy effect gaat, gaat een matte foundation je niet helpen. Het is even zoeken naar wat voor jou werkt. Zelf vind ik de L’oreal True Match Lumi heel fijn. MAC heeft ook foundations die een dewy effect geven. Een dame achter de MAC counter kan je daar alles over vertellen.
Poeder ook niet te veel af, dit laat het allemaal weer droger lijken. In sommige gebieden, zoals plekken waar je fijne lijntjes hebt, is afpoederen onmisbaar, maar doe het niet te veel en ook niet op onnodige plekken.

 

Highlighter

Een highlighter met een mooie glans geeft je niet daadwerkelijk een dewy huidje, maar laat het wel meer optisch zo lijken. Een highlighter die bij je tintje past kan echt een goede toevoeging zijn. Boven alles staat het gewoon super fabulous. Ik houd ervan. Conclusie: rol jezelf elke dag door 3 highlighters. Maakt het leven mooier.

 
real techniques sponge

Spons of kwast?

Ga voor een spons. Omdat een spons vochtig is wanneer je ‘m gebruikt (als het goed is) mengt je foundation met een heel klein beetje water, waardoor het net iets vochtiger en beter voor je huid is. Water is goed voor je. Kei veel water drinken is trouwens ook goed voor je huid.

Fixing en setting spray

Ten slotte kan een fijne spray nog een verschil maken. Zorgt er niet alleen voor dat je make-up de hele dag on fleek blijft, maar kan ook net dat beetje dewy effect aan je gezicht toevoegen. Zelf heb ik MAC fix+ als fixing spray, een hele fijne, maar die van ELF is net zo goed. Fixing sprays zijn meestal grotendeels water met wat toevoegingen, dus het merk maakt niet zo veel uit naar mijn idee. Een setting spray zorgt er echt voor dat je make-up langer blijft zitten en zit qua ingrediënten anders in elkaar. Een setting spray die goed werkt is wél wat meer waard. Maar ook een setting spray kan het droge uiterlijk van de poeders op je gezicht wegnemen.

Dus op naar die stralende make-up look! Ook met een droge huid is het mogelijk.

Heb jij een droge huid?