oval brushes

Oval Brushes | Hoe kan je ze gebruiken?

Oval Brushes | Hoe kan je ze gebruiken?

Laatst heb ik via het geweldige internet een setje oval brushes aangeschaft. Ze kunnen erg handig zijn, maar voor velen is het een mysterie hoe deze kwasten nu gebruikt moeten worden. Vaste regeltjes voor het gebruik van kwasten zijn niet zo mijn ding, maar ik kan wel vertellen welke mogelijkheden er zijn en wat ik handig vind.

 

oval brushes

 

De set die ik heb is eigenlijk niet helemaal compleet, er zijn nog grotere kwasten die bij uitgebreidere sets zitten. Die zijn naar mijn idee vooral handig voor foundation en wellicht de groothoofdigen onder ons. De kwasten zijn allemaal ovaal, behalve het kleinste kwastje: die is helemaal rond.

 

IMG_0281 (2)

 

Laten we beginnen met de grootste 2 kwasten uit de set die ik heb. Aan de make-up producten die ernaast liggen kun je verhoudingsgewijs wel inschatten hoe groot ze ongeveer zijn. Met de grootste zou ik nog m’n foundation kunnen doen, maar stiekem vind ik een spons al optimaal werken. Deze 2 kwasten kunnen heel fijn zijn om mee te contouren, blush mee aan te brengen en misschien wel highlighten.

Als je nooit geweten hebt wat je nou met cream blush, crème highlighter of crème contour moest: grijp je kans. Met dit type kwasten kun je heel fijn crèmeproducten blenden. Doordat de haren van de kwasten kort zijn, stevig in de kwast zitten en een goede dichtheid hebben, vervormt de kwast niet door vloeibare, crème of zwaardere producten.

 

IMG_0283 (2)

 

De derde en de vierde kwast. De combinatie van deze 2 kwasten vond ik heel erg fijn om m’n neus mee te contouren. Met het heel dunne kwastje zet je strakke lijnen en met de iets bredere van deze 2 kwasten kun je het mooi blenden. Het formaat van deze kwasten is echt heel fijn voor je neus.

 

oval brushes

 

De kleinste 2 kwasten. Het smalle langwerpige kwastje kun je niet alleen gebruiken om je neus te contouren, maar ook om lipstick aan te brengen. Het ronde kwastje werkt daar ook heel fijn voor. Met het smalle kwastje kun je makkelijk de randjes van je lippen lippenstiften (cupidoboogje in een x-vorm werkt fijn) en met het ronde kwastje kun je het lekker inkleuren.

Natuurlijk kun je alle kwasten gebruiken zoals je zelf wilt. Ik heb ook gezien dat de kleine ronde kwast bijvoorbeeld gebruikt werd om cream contour in stipjes op het gezicht aan te brengen, en daarna werd het geblend met een andere kwast. Om maar een voorbeeld te noemen.

Het zijn toch wel speciale dingen, die oval brushes.

Wat vind jij van de oval brushes?