AliExpress make-up replica

Namaak uit China: kopen of niet?

Namaak make-up uit China: kopen of niet?

 

Er zijn zo veel mooie make-up producten te koop, en waar een mooi product is, is een Chinese replica. Zo’n replica is meestal stukken goedkoper, maar is het nou verstandig om het te kopen of niet, en waarom?

 

AliExpress make-up replica

 

Op websites als AliExpress kun je van alles wel een replica vinden: kwasten, liquid lipsticks, paletten, highlighters en ga zo maar een tijdje door. De prijs van zo’n replica is meestal maar 10-20% van de prijs van het originele product. Wat de prijs betreft erg verleidelijk dus. Waarom zou je het dan niet proberen?

 

De ingrediënten
Wetgeving omtrent cosmetica is in China heel anders dan in Europa. Het is daar allemaal wat soepeler. Natuurlijk mag niet zomaar alles, maar er zitten wel verschillen in. Er zou dus best een ingrediënt in een product kunnen zitten waar je een allergische reactie op kunt krijgen of wat gewoon net niet helemaal verantwoord is. Daarnaast heb ik op AliExpress de details van bepaalde replica make-up gekeken. Nergens kon ik een ingrediëntenlijst vinden. Je weet dus gewoon niet wat er in zit.

Ik moet wel even kwijt dat ik niet geloof dat er echt dodelijke of heel giftige stoffen in de cosmetica zitten. Je zal misschien pech hebben als je ergens irritatie van krijgt, maar meer denk ik eigenlijk ook niet. Ik heb geen enge horrorverhalen gehoord dat dit wel het geval was. Daarnaast denk ik echt niet dat een verkoper z’n klanten wilt vergiftigen, want zodra dat uitkomt verkoop je dus helemaal niks meer. Verkopers op AliExpress en Ebay hechten héél veel waarde aan hun status als goede verkoper.
Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, maar dit lijkt me ergens wel een beetje logisch.

 

De kwaliteit
Je betaalt er dan een stuk minder voor, maar houd er wel rekening mee dat dat ten koste kan gaan van de kwaliteit. Een product van een origineel merk is dan wel een stuk duurder, maar dan heb je wel een kwaliteitsgarantie. Met replica’s uit China is dat niet het geval. Voor die paar euro kun je natuurlijk ook gewoon het gokje wagen.

 

IMG_0235

 

Wat is er veillig?
Als je geen risico wilt lopen wat ingrediënten betreft, raad ik je aan om het te houden op producten die tools zijn en die je niet op je gezicht aanbrengt. Kwasten, nepwimpers en kwastenrekjes zijn hier goede voorbeelden van. Ze zijn erg handig, op deze manier erg goedkoop en meestal werken ze heel fijn. Deze producten heb ik zelf ook via AliExpress gekocht, en die zijn gewoon heel erg fijn.

Voor kwasten geldt wel dat de kwaliteit iets minder is dan het origineel. Niet heel slecht, maar waar het origineel van mij een 9 zou krijgen, krijgt de Chinese replica van mij een 6,5. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook.

Wil je toch een make-up product uitproberen? Zorg dan dat je klantbeoordelingen leest. Als er iets mis is met het product komt dat snel genoeg boven water. Als er veel positieve beoordelingen met foto’s zijn, kun je aannemen dat het waarschijnlijk veilig is. Wanneer het binnen is kun je het ook nog even op je arm swatchen en een uurtje wachten. Als je dan nergens last van hebt zul je waarschijnlijk ook nergens last van krijgen.

 

Koop jij wel eens een make-up replica uit China?