BH Cosmetics Shaaanxo palette

BH Cosmetics Shaaanxo palette | lipstick palette

BH Cosmetics Shaaanxo palette | lipstick palette

BH Cosmetics heeft in samenwerking met beauty Youtuber Shaaanxo een palette uitgebracht: het Shaaanxo palette. Een uniek palette: het heeft namelijk 2 kanten! Aan de ene kant zitten 9 lipsticks, en aan de andere kant zitten 9 oogschaduws. In dit artikel laat ik het palette zien en hoe de lipsticks mij staan, in het artikel dat morgen komt laat ik de oogschaduws met een look zien.

 

IMG_9203 (2)

 

Dit is het BH Cosmetics Shaaanxo palette, de lipstick kant! Als je ‘m omdraait zit er een kant met de oogschaduws. Klinkt een beetje verwarrend, of niet? Daarom nog even een foto die het even wat duidelijker maakt. Het palette is trouwens ongeveer even groot als een CD.

 

IMG_9067 (2)

 

Als je het palette helemaal openklapt ziet het er dus zo uit. Dit is dan weer de kant van de oogschaduws. Maar vandaag gaat het over de lipsticks! 9 stuks. Aan beide kanten zit trouwens een spiegel. Zowel de lipsticks als de oogschaduws zitten goed vast in het palette, dus er valt niks naar beneden als je het palette een bepaalde kant op gedraaid hebt.

Om een beetje een beeld van de kleuren te geven heb ik een foto met swatches van de lipsticks gemaakt.

 

BH Cosmetics Shaaanxo palette

 

Dit zijn de swatches van de lipsticks uit het BH Cosmetics Shaaanxo palette.  De kleuren zien er echt mooi uit, maar ook best wel licht. Lichte kleuren staan mij over het algemeen niet zo goed, al helemaal niet wanneer ze fel zijn, en er zitten toch echt wat felle kleuren tussen. Ik ben dus erg benieuwd hoe deze kleuren uit gaan pakken.

 

BH Cosmetics Shaaanxo palette  BH Cosmetics Shaaanxo palette

 

Kleur 1 en 2. Ja, ze zijn erg licht, en staan mij ook erg licht. Naast dat ik dit soort kleuren mezelf gewoon niet vind staan, is het ook erg moeilijk om de kleur dekkend te krijgen. Mijn natuurlijke lipkleur is een stuk donkerder en blijft toch wel een beetje doorschijnen.

 

BH Cosmetics Shaaanxo palette   BH Cosmetics Shaaanxo palette

 

Kleur 3 en 4. Kleur 3 is echt enorm oranje. Op de foto lijkt hij misschien nog voor rood-oranje door te kunnen, maar geloof me: dit is oranje. Koningsdag-oranje. Ook deze is erg lastig om dekkend te krijgen. De lipsticks plakken ook een beetje. De moeilijk dekkende kleuren doen me meer denken aan een lipstain. Kleur nummer 4 valt nog mee.

 

BH Cosmetics Shaaanxo palette   BH Cosmetics Shaaanxo palette

 

Kleur 5 en 6. Kleur 5 dekt niet helemaal goed, en is ook niet zo mijn ding. Kleur 6 is ontzettend fel roze, een ramp met zowel aanbrengen als dekken. Kleur 6 is ook meteen de kleur die me het meest tegen staat.

 

BH Cosmetics Shaaanxo palette  BH Cosmetics Shaaanxo palette

 

Kleur 7 en 8. Kleur 7 heeft echt potentie om een prachtige nude kleur te zijn, maar voor mij dus echt te licht. Bij een lichtere huid denk ik dat dit echt een mooie kleur is. Kleur 8 is een rode kleur waar ik op zich nog wel mee kan leven. Ik snap alleen niet waarom m’n bovenlip donkerder is dan m’n onderlip.

 

BH Cosmetics Shaaanxo palette

 

De laatste kleur; kleur 9. Deze vind ik voor mezelf het fijnst! De dekking is prima, hij staat netjes. Donkerrood vind ik altijd wel prima.

Conclusie: naar mijn idee is het BH Cosmetics Shaaanxo palette gewoon niet ontworpen voor een tintje als het mijne. De dekking is niet geweldig, maar als je lichte lippen hebt is er al een stuk beter mee te werken. De lipsticks blijven niet verbazingwekkend lang zitten, je zal ze na een maaltijd wel bij moeten werken. Gelukig heeft dit palette ook nog een oogschaduw kant waar ik al veel enthousiaster over ben!

Ik heb nu het idee dat ik extreem negatief klink over deze lipsticks; eigenlijk valt het wel mee. Het is gewoon jammer dat er maar 2 kleuren draagbaar zijn voor mij. Als je een lichtere huid hebt is dit juist een heel leuk palette om te hebben, naar mijn idee.

Dus, op naar het Shaaanxo oogschaduwpalette, die laat ik morgen zien!

Heb jij van dit palette gehoord? Wat vind jij van deze lipsticks?