Achter het scherm | hoe gaat het nou met m’n blog?

 

Normaal gesproken gaat ‘Achter het scherm’ over mijn leven en hersenpinsels, vandaag doe ik het een beetje anders: ik geef jullie een mooie update over hoe het met mijn blog gaat. Na 5 maanden bloggen is het wel zo leuk om terug te blikken op hoe het allemaal verlopen is.

 

DSC_1988

 

Getalletjes, getalletjes

Soms lijkt het even veel om getalletjes te gaan. Ik blog nu (sinds 1 december) bijna 5 maandjes, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niets te klagen heb. Op het moment heb ik zo’n 3000 bezoekers in de afgelopen maand, wat ik best netjes vind. Voor de één zal het niet zo veel zijn, voor de ander misschien wel. Ik kan hier 1 ding over zeggen: bezoekers komen niet aanwaaien. Ik stop dan ook aardig wat tijd in het vergroten van m’n bereik. Dat klinkt dan misschien wat oppervlakkig, maar het tegendeel is waar: ik blog met veel plezier en houd echt van de onderwerpen en producten waar ik over schrijf.  Ik hoop dat m’n enthousiasme dan ook hetgeen is wat de bezoekers trekt!

Tegenwoordig komt er dus elke dag een blogpost uit, zoals jullie wel gemerkt zullen hebben. Omdat ik dus nog eigenlijk nog helemaal niet zo lang blog ben ik nog steeds bezig met een balans vinden. Ik vind het erg fijn als er elke dag iets online komt, en heb daar nu ook de tijd voor, dus dat is op zich geen punt.

Soms vind ik het wel lastig om in te schatten of een artikel leuk of nuttig zal zijn voor m’n lezers. Omdat ik toch wel vind dat (hoe zweverig of ernstig dat ook klinkt) dat een blog ook een soort weerspiegeling van jezelf is, heb ik het een beetje omgedraaid: ik blog vooral over dingen waar ik zelf gewoon lekker enthousiast van word! Zo blijf ik dicht bij mezelf, en vaak is het toch ook zo dat anderen juist van die stukjes ook enthousiast worden.

 

Wat kunnen jullie de komende tijd verwachten?

Ik blijf gewoon schrijven over beauty, zal er soms een meer lifestyle-achtig artikel tussen zitten maar schrijf ik vooral gewoon over waar ik zelf enthousiast van word. Ik vind het ontzettend leuk om make-up producten en looks te laten zien, die zullen dan ook blijven komen! (Er zijn weer mooie spullen onderweg :D) Daarnaast zal er voor de afwisseling en omdat ik dat zelf ook gewoon heel leuk vind wel eens iets anders tussen staan.

Ook wil ik wat meer met Snapchat gaan doen, ik vind het zo leuk! Op snapchat heet ik matteshimmer, voor de geïnteresseerden. Op het moment plaats ik er niet zo veel maar ik vind het toch een heel leuke manier om bijvoorbeeld te kunnen laten zien wanneer ik een nieuw pakketje binnen heb gekregen, of om een ander voorproefje te kunnen geven. Daar ga ik zeker actiever mee worden de komende tijd.

Al met al zit er een stijgende lijn in m’n blog en ben ik zelf ook dik tevreden en vooral enthousiast! Ik word ontzettend blij van elke lieve reactie, elke volger en elke bezoeker die ik heb gekregen. Een heel erg dikke bedankt en veel waardering voor iedereen die mij volgt, alle lieve comments maar ook de stille lezers!

 

En in de toekomst?

Ik hoop natuurlijk deze stijgende lijn voort te kunnen zetten, maar ben ook ontzettend dankbaar voor wat ik nu al heb. Met veel enthousiasme ga ik verder en ik zie wel wat de tijd mij brengt.

Omdat ik toch ook heel erg benieuwd ben naar jullie mening heb ik een vraag voor iedereen:
Wat vind jij het leukst aan m’n blog, of wat zou ik nog kunnen verbeteren?

Ook als je zelf geen blog hebt, normaal gesproken een stille lezer bent of wie dan ook vind ik het heel leuk om je reactie te mogen ontvangen!