budget make-up look

Make-up look & tips | budgetvriendelijk

Make-up look & tips | budgetvriendelijk

Natuurlijk houd ik van mooie, luxe, high-end producten! Wie niet? Daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan, wat je niet altijd hebt, of er voor over hebt. Met deze look laat ik zien dat je ook met budget producten veel kan, je hoeft niet altijd het duurste van het duurste in huis te hebben. Een beetje portemonnee vriendelijk mag soms ook wel, toch?

 

budgetvriendelijke make-up

 

Uiteindelijk is het deze look geworden. Eerlijk gezegd had ik gehoopt dat de ooglook me beter zou staan. Ik vind het niet echt lelijk, maar ik heb toch het idee dat wat vrolijkere kleuren me beter staan. Misschien zit ik ook maar gewoon te zeuren.

Een basic grijze smokey-eye-achtige look, met een gekleurd lipstickje, een highlightertje erbij. Iets wat naar mijn idee erg veel mensen zal staan.

Als oogschaduwbasis heb ik gewoon een beetje concealer gebruikt, het merk maakt niet uit. Je moet dit wel even afpoederen met een lading oogschaduw in een lichte kleur, anders trekt het de lijntjes in, en dat willen we niet.

 

budget makeup

 

Hier zijn wat van de producten te zien die ik voor deze look heb gebruikt. Catrice en Essence zijn wel erg bekende budget make-up merken, maar ik zeg het er toch bij: de producten van deze merken zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Ik heb een liquid lipstick van Colourpop (StingRaye) gebruikt, een budgetvriendelijk merk, maar moeilijk in Nederland verkrijgbaar: Colourpop zelf verzendt namelijk niet naar Europa. Als je héél dringend een manier zoekt om aan Colourpop te komen mag je me een mailtje sturen, dan weet ik nog wel een paar opties voor je.

Als je fijne kwasten zoekt voor weinig geld: bestel kwasten van ELF (Eyeslipsface)! Ze variëren tussen de 1 en 4 euro per stuk, afhankelijk van hoe groot  de kwasten zijn of welke collectie je kiest. Voor een tientje kun je echt al een aantal leuke kwasten hebben, en ik blijf ze zo fijn vinden!

De eyeliner van Essence blijf ik ook gewoon heel erg fijn vinden. Een simpele liquid eyeliner met een kwastje, voor een paar euro, en het is gewoon helemaal goed. Doet z’n werk goed!

 

IMG_8993 (2)make-up budgetvriendelijk

 

De highlighter die ik gebruikt heb komt niet zo sterk terug op alle foto’s. Ik heb Merry Berry van Essence gebruikt, en highlighter uit de kerstcollectie van afgelopen winter. Als je er last van hebt dat budget highlighters niet sterk en fel genoeg aanbrengen kun je 2 dingen doen:

1. Als het eraan ligt dat het poeder gewoon te hard in de verpakking is geperst, kun je een beetje poeder losschrapen. Zo komt het poeder en het pigment meer los en kun je makkelijk meer aanbrengen.
2. Als het eraan ligt dat de sterkte van de highlighter gewoon heel slecht is, kun je ‘m ook nog nat aanbrengen: spray een beetje make-up spray op je highlighter kwast, en probeer het dan nog eens. Vaak komt je highlighter opeens een stuk sterker naar voren!

Nat aanbrengen, zoals hierboven omschreven, werkt ook echt héél erg goed met oogschaduws die niet zo goed gepigmenteerd zijn. Probeer het maar eens, het maakt écht verschil.

Wat vond je van deze look? Heb jij nog budget tips?