concealer tips NYX MAC

Concealer tips

Concealer tips

Als er een product is waar van alles mee mis kan gaan, is het bij mij wel concealer. Naarmate je een product meer gebruikt, in dit geval concealer, leer je er ook beter mee omgaan. Vandaag deel ik mijn concealer tips en bevindingen!

concealer tips NYX MAC

MAC Pro Longwear & NYX HD concealer wand | Donkere kringen & concealer tips

Het begint natuurlijk met het kiezen van een concealer. Als je net als ik donkere kringen hebt zul je een zo dekkend mogelijke concealer zoeken. Om mijn donkere kringen weg te werken zijn m’n MAC Pro Longwear en NYX HD concealer favoriet! Beiden dekken ze erg goed en blijven ze lang zitten. Voor 7 euro wint de NYX concealer qua prijs. Op de foto lijken ze trouwens erg verschillend van kleur. Die van MAC is iets donkerder en gebruik ik daarom liever in de zomer. Ze hebben ook allebei een andere ondertoon.

 

Concealer aanbrengen: rond onder je ogen of in een driehoek?

 

concealer aanbrengen rond of driehoek

Eigenlijk maakt de vorm niet heel veel uit. Zelf vind ik een driehoek fijner werken, omdat m’n donkere kringen nogal ver komen en zo’n driehoek alles bedekt. Als je niet echt last hebt van donkere kringen, of maar een heel klein beetje, kan je ook prima over een minder groot gebied concealer aanbrengen. Je kan het zelfs in de vorm van een ster aanbrengen als je wilt, zo lang je het maar goed blendt.

Concealer en fijne lijntjes onder je ogen

Er schijnen hier verschillende trucjes voor, maar wat naar mijn ervaring het beste werkt: je concealer meteen afpoederen nadat je het goed hebt aangebracht. Echt meteen. Vooral als je fijne lijntjes onder je ogen hebt. Anders gaat het product in de lijntjes zitten en vallen de lijntjes alleen maar meer op. Het gaat creasen.

Ik heb alles geprobeerd: niet afpoederen, baken (heel veel poeder erop, even laten zitten en daarna het overtollige poeder weg vegen, maar hiervan gaan m’n lijntjes er heel droog uitzien), oogschaduwbasis eronder. Uiteindelijk werkt gewoon afpoederen bij mij toch het beste.

 

concealer tips creasing fijne lijntjes

 

Hier is het verschil te zien. Links heb ik de concealer niet afgepoederd en rechts wel. Links zie je dat het meteen in de fijne lijntjes is getrokken. Je fijne lijntjes gaan niet weg van concealer, maar je kunt er wel voor zorgen dat ze niet worden benadrukt.

 

concealer tips


Zo blijft m’n concealer het beste zitten. Om af te leiden van lijntjes onder m’n ogen vind ik een randje oogschaduw onder het oog ook altijd erg fijn.

Nog een laatste tip: wees niet té enthousiast met een fixing spray in het concealer-gebied. Te veel fixing spray maakt alles weer vochtig waardoor het alsnog in de lijntjes gaat trekken.

Heb jij wel eens problemen met concealer? Heb jij nog concealer tips?