Achter het scherm | Het roer om & een weekendje Lelystad

 

Vandaag dus weer een nieuwe ‘Achter het scherm’, waarin ik jullie een stukje van mijn leven laat zijn. Want achter elke blog zit ook een blogger. (Ja, ik negeer schaamteloos dat het vandaag 1 april is.)

De afgelopen week heb ik veel nagedacht. Over wat ik nu wil, wat haalbaar is en wat verstandig is. Daarnaast ben ik ook nog een weekendje naar Lelystad geweest!

DSC_1844
Yay, openingsselfie.

 

Waar ik allemaal over na heb zitten denken? Ja, dat is veel. In vorige edities van ‘Achter het scherm’ heb ik het over m’n angstproblemen gehad, over m’n studie, en dat ik daar over twijfel. En er zijn knopen doorgehakt! Nou ja, zo voelt het niet, maar ik heb wel beslissingen gemaakt.

Ik ga stoppen met m’n thuisstudie. En na de zomer aan de slag met een nieuwe studie, op een echte school. Aankomende week heb ik een open dag op een hogeschool, dus volgende week lezen jullie daar meer over.

Daarnaast krijg ik een nieuwe behandelaar. Ik heb daar nooit veel over verteld, wel een keertje door laten schemeren dat het niet meer super vlotte. Eigenlijk weet ik ook niet de precieze reden, maar ik kreeg opeens een mailtje dat ik werd overgedragen. Wat ik eigenlijk niet vervelend vind; op deze manier kan ik een frisse start maken en hopelijk duidelijk communiceren. Een korte update: met m’n angststoornis gaat het in kleine stapjes beter. Ik ben nog steeds bezig met enge dingen oefenen en op die manier elke keer een stapje vooruit te komen.

Al met al betekent dat dus dat m’n leven er over een tijdje heel anders uit gaat zien, op een positieve manier. Een andere behandelaar, maar vooral de nieuwe studie is een grote verandering. Ik kijk er echt naar uit! Na 2 jaar thuis te hebben gezeten heb ik er echt zin in. Soms droom ik zelfs over naar school gaan. Ja, echt waar. Dat gebeurt er als je lang thuis zit.

Wat een geklets weer. Afgelopen weekend ben ik ook naar Lelystad geweest!

DSC_1780

Ja, dit hing er serieus. Ik ben erg benieuwd wie dit opgehangen heeft.
Eigenlijk heb ik gewoon een heerlijk, gezellig, ontspannen weekend gehad in Lelystad. Ik heb m’n ouders weer gezien, m’n broertje en zusjes, en een goede vriendin die ik al veel te lang niet gezien had.

Met m’n zusje heb ik nog de foto’s gemaakt in het ‘nieuwe schoenen’ artikel van afgelopen week. Het was allemaal super gezellig! Ik ga plannen om eens wat vaker een weekendje naar Lelystad te gaan. Want al klinkt Lelystad erg saai, alle lieve mensen die er wonen maken het voor mij toch erg leuk.

Haarlem is trouwens ook nog steeds heel erg mooi. Helaas Lelystad, daar kan je niet tegenop.

DSC_1846

En Haarlem heeft ‘Het zoete stationnetje’. Die deze macarons verkoopt – die wel een beetje aan de grote kant zijn, of niet? Hoe meer, hoe beter. Ze zijn echt super lekker. Dus als je op Haarlem of A’dam Sloterdijk station bent: probeer het eens. Je zult geen spijt krijgen.

IMG-20160330-WA0012

Dat was het weer voor deze keer!
Hoe is jouw week geweest?