make-up tips oogleden

Make-up tips : lastige oogvormen & oogleden

Make-up tips | lastige oogvormen & oogleden

Iedereen heeft natuurlijk weer andere oogvormen en oogleden. Niet meer dan logisch dat je met elke vorm anders omgaat. Je kunt van alles hebben: gevouwen oogleden, gerimpelde oogleden of kleine ogen. Misschien vind je dat soms lastig, maar met alles valt te werken! Make-up is er immers om jezelf op te maken op de manier die jij wilt, toch?

make-up tips oogleden

Begin goed: oogschaduwbasis

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, begin met een oogschaduwbasis! Dit zorgt er niet alleen voor dat de kleuren beter blijven zitten, maar ook dat oogschaduw niet in lijntjes, rimpeltjes of vouwtjes trekt. Vooral gerimpelde oogjes hebben veel baat bij een goede oogschaduwbasis. Mijn persoonlijke favoriet is MAC Paint Pot, maar er zijn veel meer goede oogschaduwbasissen te vinden.

 

Gevouwen oogleden

Iedereen met gevouwen oogleden herkent zichzelf in het volgende scenario: je brengt prachtige oogschaduw aan, met mooie overgangen en een mooie crease kleur, maar zodra je naar voren kijkt verdwijnt het allemaal in de vouw. Het trucje om dit te voorkomen is heel eenvoudig: je maakt met make-up een nieuwe crease vlak boven je natuurlijke vouw.

 

make-up tips oogledenmake-up tips oogleden

Op het linkeroog heb ik de donkere oogschaduw wat hoger aangebracht dan waar mijn natuurlijke vouw zit (op beide foto’s). Rechts heb ik de oogschaduw precies ín de vouw aangebracht. Wanneer ik naar beneden kijk zie je op beide ogen de kleur nog, maar wanneer ik -op de rechterfoto- recht naar voren krijg, zie je dat aan de linkerkant, waar ik de kleur wat hoger heb aangebracht, beter te zien is. Aan de rechterkant valt de kleur weg doordat het wegzakt in de vouw.
Wat je wel niet kan met make-up.

 

Gerimpelde oogleden

Als je gerimpelde oogleden hebt is mijn advies om glitters alleen op het bewegend ooglid te gebruiken. Of helemaal niet, als je daar oké mee bent. Over het algemeen benadrukken glitters rimpels in de oogleden alleen maar. Matte kleuren laten het er allemaal wat zachter en geleidelijker uitzien.

make-up tips oogleden

Je kunt nog best een ooglook met glitters dragen! Mijn advies is dan om alleen op het bewegend ooglid wat glitter te gebruiken, zodat dat eruit springt. Als je voor de rest van je ooglook matte kleuren gebruikt, heb je alsnog een zachte overgang met matte kleuren die de rimpels niet benadrukken. En toch een glamorous look!

Als je rimpeltjes en fijne lijntjes onder je ogen hebt (zoals ik ook heb) zul je vast met regelmaat ruzie krijgen met concealer. I’ve been there. Helemaal wanneer ik mezelf van dichtbij zie kan ik me zo storen aan die lijntjes. Om de lijntjes onopvallender te maken doe ik er eigenlijk altijd een warme half-donkere kleur overheen, die bij m’n ooglook past. Die lijntjes vallen opeens veel minder op en het maakt je look af; ik vind het heerlijk. Zie ook de foto hieronder.

make-up tips oogleden

Links: de ooglook afgewerkt met oogschaduw onder de ogen en wit oogpotlood op de waterlijn. Rechts: niks onder de ogen.

Kleine ogen

Ook voor kleine ogen heb ik nog wat make-up tips. Ten eerste: zorg dat je kwasten op maat zijn. Er zijn heel veel kwasten beschikbaar die kleiner zijn, gebruik deze. Met kleine kwasten kun je veel preciezer en meer op maat werken, en vooral met kleine ogen is dat heel erg fijn.

Als je wilt dat je ogen wat meer open of groter lijken, kun je hier ook nog wat mee doen met make-up. Heel simpel: een wit oogpotloodje op je waterlijn. Het resultaat kun je hierboven zien. Als je wit nou té onnatuurlijk vindt staan kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar een oogpotlood dat meer richting de kleur van je huid gaat.

Heb jij onhandige oogleden of een lastige vorm? Hoe werk jij ermee?