highlighter

Alles over highlighter!

Highlighter

Welke soorten en kleuren er zijn, hoe je het aan kunt brengen, waar je het aan kunt brengen, en nog meer. Vandaag gaat het over highlighter!

highlighter

Highlighter is dus een make-up product. Meestal in poedervorm, maar vloeibare highlighter en crèmehighlighter bestaan ook. Met highlighter kun je een deel van je gezicht (het deel waar je het aanbrengt) laten glimmen, stralen en shinen.

Vloeibaar, crème of poeder highlighter?

Wat je zelf het fijnst aan vindt brengen natuurlijk! Een crème vind ik wat lastiger werken, omdat dit niet zo goed met kwasten gaat. Wanneer ik een crème highlighter gebruik dep ik deze voorzichtig met m’n ringvinger op de gewenste plek, en blend het eventueel een beetje met een beautyblender spons. Vloeibaar gebruik ik eigenlijk alleen om met foundation te mengen (een klein beetje, anders word je een glittermonster). Het komt er dus op neer: voor mij het liefst poeder highlighter!

Voor poeder highlighters kun je het beste een highlighter kwast gebruiken, of een waaierkwast. Maar gebruik gewoon lekker wat jij fijn vindt! Zelf heb ik een highlighterkwast van Zoeva.

Welke kleur

Highlighters hebben allemaal verschillende ondertonen, en dat is wel iets om rekening mee te houden, want die kleur ga je terugzien op het gezicht.

highlighter

Een paar swatches. Swatches van highlighters zeggen eigenlijk niet zo veel over hoe ze op het gezicht uitvallen.

De eerste highlighter is die van Essence uit de Merry Berry (kerst 2015) collectie. De tweede is Sunbeam van de Glow Kit, en de derde is Dripping in Gold van de Glow Kit (Anastasia Beverly Hills). De laatste is een zilveren/witte highlighter van Freedom.

De laatste lijkt op deze foto het felst. Dat is ook wel zo, maar hij is op mijn gezicht iets te wit en opvallend. De highlighter van Essence (2e op de foto) ziet er ook heel sterk uit, maar valt bij het aanbrengen met een kwast wel mee. Het is een subtielere highlighter, wat ook heel fijn kan zijn.

Voor de wat extremere highlighter met warmere tonen vind ik de Glow Kit echt het fijnst. Dripping in Gold (3e op de foto) lijkt heel donker voor een highlighter, met mijn huidskleur valt de ondertoon weg, waardoor je alleen de glans overhoudt. Heel mooi effect. Als ik nu echt voor opvallend wil gaan gebruik ik Sunbeam! (2e op de foto).

Kortom: als je een opvallende highlighter wilt, zorg dan dat de onderliggende kleur ver van je huidskleur licht, het liefst lichter. Wil je een subtiele highlighter? Neem dan een kleur die dichter bij je huid ligt.

highlighter

Hier heb ik Sunbeam uit de Glow Kit gebruikt. Die valt het meeste op op de foto’s!
Het meest lastige van highlighters is ze op de foto krijgen.

Waar breng je highlighter aan?

Highlighter is bedoeld om te punten van je gezicht die normaal door de zon geraakt worden te accentueren, waardoor je gezicht gaat stralen en die punten meer opvallen.

highlighter

Je neus staat het meest naar voren, dus het is logisch om op het puntje van je neus een beetje highlighter te doen. Staat ook leuk, vind ik! De bovenzijden van je jukbeenderen (op het punt waar ze het meest naar voren komen) is een heel goede plek voor highlighter. Ik vind het ook leuk om een beetje boven m’n wenkbrauwen te doen, en nog een beetje op m’n cupidoboog (die boogjes van je bovenlip). En nog een beetje overal. En nóg een beetje overal.

Wat vind jij van highlighter? Gebruik je het wel eens?