The Body Shop Oils of Life

The Body Shop Oils of Life | Review

The Body Shop Oils of Life

Met m’n droge huidje sprak The Body Shop Oils of Life lijn mij wel heel erg aan! Dit prachtige pakketje kwam laatst binnen en ik ben meteen gaan testen. Al het nieuws deel ik natuurlijk met jullie.

The Body Shop Oils of Life

Van The Body Shop Oils of Life lijn heb ik deze 4 producten: de facial oil, cream, essence lotion en de gel cream.

Het flesje van de essence lotion is van stevig plastic, de andere verpakkingen zijn van glas. Op het eerste gezicht vind ik deze lijn prachtig uitzien! De kleurtjes van de producten en verpakkingen gaan zo mooi samen.

De producten beloven natuurlijk een heleboel, persoonlijk vind ik de werking een stuk belangrijker dan de beloftes! De beloftes zijn namelijk vaak ook wel hoog gegrepen.

The Body Shop Oils of Life producten bevatten -zoals de naam ook al zegt- veel oliën. Als je al een erg vettige huid hebt en daar vanaf wilt zijn oliën misschien niet de fijnste producten om mee te werken. Ik verklap wel alvast dat de cream eigenlijk helemaal niet zo vettig is, en wel echt fijn voelt om je huid te voeden. Deze is wat meer geschikt voor meer huidtypes.

The Body Shop Oils of Life Essence Lotion

De essence lotion. Met 160 ml de meeste inhoud van alle verpakkingen. Het voelt als iets wat tussen water en olie in zit. Je  voelt wel degelijk dat er olie in zit, maar het trekt erg snel in. M’n huid is een stuk minder dof en begint zelfs een beetje te stralen. Laat geen vettig laagje achter. Heel erg fijn!

The Body Shop Oils of Life Facial Oil

De facial oil. Met 30 ml de verpakking met minste inhoud. Dit is wel erg geconcentreerd spul, merkte ik in gebruik. Er zit ook niet voor niets een pipetje in het dopje.

The Body Shop Oils of Life Facial oil

Een paar druppeltjes uit het pipetje zijn echt meer dan genoeg voor je hele gezicht. Een erg zuinig product dus. Dit is wel echt pure olie, en dat voel je ook op je huid. Dit duurt wat langer voordat het intrekt, maar weer echt zo heerlijk! M’n huid voelt gevoed op een verstevigende manier.

De geur van alle producten is trouwens ongeveer hetzelfde; heel erg lastig om uit te leggen, maar heel kruidig/hout/olie-achtig en een beetje zwaar. Geuren uitleggen zit echt tegen het absurde aan, maar goed. Heel aangename geur, vind ik zelf.

The Body Shop Oils of Life Cream Gel Cream

De cream en de gel cream.

Ik ga eerlijk zijn: met de gel cream duurt het even voor die in is getrokken. Dus ik gebruik ‘m eigenlijk als een soort nachtcrème. Dat komt ook omdat deze wat meer vettig is, in tegenstelling tot de gewone cream. Die voelt totaal niet vet, gewoon als een fijne voedende crème, en die gebruik ik dan ook het liefst om m’n huid te verzorgen voordat ik make-up aan ga brengen.

De producten van The Body Shop Oils of Life lijn zijn echt ontzettend fijn voor mijn drogere huidtype. Niets meer dan lof. Sommige producten duren wat langer voor ze ingetrokken zijn, maar ik heb het er echt voor over. De werking van de producten maakt het meer dan goed! Dit is echt een nieuwe favoriet in huidverzorging voor mij.
Ik begon trouwens ook het idee te krijgen dat ik voorhoofdrimpels begon te ontwikkelen: nu m’n huid beter gevoed is dat een beetje weggetrokken. Ik geloof niet in wondermiddeltjes tegen rimpels, maar een huid die goed gevoed is is ook steviger en oogt een stuk gezonder.

Conclusie: Een geweldige lijn! Zoals je aan mijn enthousiasme hebt kunnen merken ben ik fan. De facial oil gebruik ik als een soort serum op z’n tijd, de essence lotion gebruik ik tussendoor wanneer m’n huid even een boost kan gebruiken, de gel cream als een soort nachtcrème omdat deze wat langer in moet trekken, de cream als huidverzorging voordat ik make-up aan ga brengen.
Op die manier doen The Body Shop Oils of Life producten het fijnst hun werk bij mij.

Een echte aanrader voor droge huidtypes! Normale huidtypes kunnen dit naar mijn idee ook wel goed hebben, vooral de Essence Lotion en de Cream. Als je een vettige huid hebt zou je de Cream nog kunnen gebruiken.

Welk product uit deze lijn zou wel wat voor jou zijn? Lijkt het je wat?

Ik heb ook een review van deze producten op  Choose beauty geschreven.