mango cupcakes

Mango cupcakes | Recept

Mango Cupcakes

Als liefhebber van zowel mango’s als cupcakes vond ik dat er eens een combinatie moest komen. Zodoende heb ik al mijn bak kunsten bij elkaar geschraapt en deze kleurrijke mango cupcakes gemaakt.

Geeft ook een beetje zomergevoel, en dat kan ik wel gebruiken.

 

mango cupcakes

Ingrediënten:

– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram suiker
– 125 gram roomboter
– 2 eieren
– theelepel vanille aroma
– 1/2 rijpe mango’ s of een doosje gesneden mango uit de diepvries (AH)

Voor de topping (en eventuele mango drizzl) :

– poedersuiker
– 1 pakje monchou
– 150 gram witte chocolade
– scheut mango sap

Eerst ga je de mango cupcakes bakken. Al je ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, dus haal alles op tijd uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rijpe mango in blokjes. (Als je al blokjes hebt gekocht hoeft dit natuurlijk niet.) Begin met het mixen van de suiker en de roomboter. Wanneer dit goed gemixt is, kun je de eieren erbij doen. Klopt dit nog even goed door. Doe het vanille aroma er bij, mix dit en schep daarna 3/4 van je mango blokjes door het beslag heen. Nu kun je het beslag in de cupcake vormpjes doen! Zet dit 11-15 minuten in de oven, tot de cupcakes gaar zijn.

Ondertussen kun je alvast de topping en drizzl maken. Je hoeft ze niet allebei te gebruiken, het is maar wat je zelf lekkerder vindt.

Topping:
Smelt de chocola au-bain-marie of gewoon in de magnetron. Haal het van de hittebron weg en meng het dan met de monchou. Daarna moet het even een beetje opstijven in de koelkast.

Drizzl:
Normaal kun je van poedersuiker met een klein beetje water een glazuurtje maken, als je het water vervangt met mango sap krijgt het een fruitige mango-twist. Lekker om nog over de topping te doen!

mango cupcakes

Wanneer de cupcakes af zijn, wacht dan tot ze helemaal zijn afgekoeld voor je de topping en/of drizzl toevoegt! En verder, eet smakelijk natuurlijk!

Denk jij dat mango cupcakes lekker kunnen zijn?

disclaimer: deze cupcakes zijn niet gezond omdat er mango in zit.