Bourjois Air Mat Foundation

Bourjois Air Mat Foundation | Review

Bourjois Air Mat Foundation

Ik vond het wel weer tijd voor een nieuwe foundation. Op de een of andere manier ben ik in de winter te licht geworden voor de foundations die ik heb. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de Bourjois Air Mat foundation, die ik jullie laat zien.

Bourjois Air Mat Foundation

Op zoek naar een nieuwe foundation stapte ik de ICI Paris in. De foundations van Bourjois wilde ik al eens proberen, en erg duur was deze niet. Volgens mij heb ik er rond de 12 euro voor betaald. De verkoopster was erg vriendelijk, heeft 2 tinten bij mij aangebracht en adviseerde mij deze tint: Golden Beige. Wat ik wel goed vond klinken.

Bourjois Air Mat Foundation

De verpakking is niet heel speciaal; gewoon een tube. Op de dop vind ik het logo er wel mooi in staan. Het belangrijkste vind ik ook dat de foundation de goede kleur heeft en z’n werk goed doet.

Bourjois Air Mat Foundation

Een beetje aangebracht op m’n hand. De substantie is niet heel dik maar ook niet heel dun. Best normaal voor een foundation.

hoofdIMG_4664 (2)

Links: geen foundation. Rechts: Bourjois Air Mat foundation aangebracht.
Op de linkerfoto heb ik trouwens al wel een primer op, deze specifieke primer geeft m’n gezicht een lichtelijk grauwe waas.

Eigenlijk is het niet zo slim geweest van mij om met een droge huid een matte  foundation te kiezen, maar met een beetje Mac Fix+ is dat ook zo gepiept.

De foundation dekt goed! Dat doet ‘ie in ieder geval wel. Ik heb op de foto geen opvallende rode plekken of iets dergelijks, daardoor is de dekking wat lastiger om te bewijzen. Wat de dekking betreft ben ik in ieder geval wel tevreden.

IMG_4724 (2)
Nog even de look afgemaakt.

Dan de kleur. Oh man, de kleur. Ik weet het echt niet. Ik voel me zo gelig-oranje met deze foundation op. Misschien lijkt het geheel donkerder omdat ik geen concealer heb gebruikt. Misschien ben ik  zelf wel gewoon geel-oranje. Er is iets dat me laat twijfelen. Ondertussen experimenteer ik met hoe het me bevalt om deze foundation een beetje met anderen te mengen. Ik heb in m ’n ooglook dan ook wel erg warme tinten gebruikt.

Conclusie: Voor de prijs hoef je ‘m niet te laten liggen! De dekking is goed. Hij blendt fijn, blijft goed zitten. Geeft een goed matte effect, accentueert droge plekjes niet meer dan een andere matte foundation. Moisturizer en MAC fix+ zijn je beste vriend, voor de dametjes met een droge huid.
Ik heb dan wel lichtelijk m’n twijfels bij de tint, maar dat is persoonlijk.

Deze foundation is te koop bij ICI Paris. Etos heeft foundations van Bourjois, maar deze specifieke heb ik daar niet gezien.

Hoe vinden jullie ‘m me staan? Heb jij een foundation van Bourjois?