Hoe ik mijn wenkbrauwen doe

Hoe ik mijn wenkbrauwen doe

Voor iedereen die dit allang wilde weten, fan is van wenkbrauwen of het gewoon interessant lijkt om te zien: vandaag ga ik showen hoe ik m’n wenkies maak.

IMG_4426 (2)

M’n wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor me. Ik vind dat ze een grote bijdrage leven aan het ‘vormen’ van je gezicht. Ik heb ze het liefst zo ‘on fleek’ en strak mogelijk.

IMG_4366

Het begint dus hiermee. Alles behalve on fleek wenkbrauwen. Behalve een concealertje nog niks op m’n gezicht. Normaal doe ik m’n concealer juist als allerlaatst, maar voor de foto’s even concealertje eerst.

Mariska, waarom heb je halve wenkbrauwen? Ja, de helft haal ik weg. Waarom?

DSC_0158
Hierom. ‘Awh, wat schattig!’ Nee. Het is absoluut niet schattig om als volgroeid persoon zulke wenkbrauwen te hebben. Dus, de heggeschaar erin.
En verder met het maken van de wenkies.

wenkbrauwen producten

Ik gebruik 4 producten: Dipbrow van Anastasia Beverly Hills, het bijbehorende kwastje van Anastasia Beverly Hills, een concealer van Flormar en een eyelinerkwastje van Essence. Klinkt het al interessant?

wenkbrauwen

Eerst maak ik met de Dipbrow en het wenkbrauwkastje een beetje ‘basiswenkbrauwen’. Nog zacht en niet heel gedefinieerd of strak. Gewoon een beetje vorm bepalen en in ieder geval meer wenkbrauw krijgen dan waar ik mee begin.

wenkbrauwen
Daarna maak ik de lijnen wat harder. Hoeft nog niet helemaal perfect, want m’n wenkbrauwen zijn nog niet af. Ik ga ze nog afwerken. Die concealer moet ik toch ergens voor gebruiken?

wenkbrauwen
Met de concealer en het eyelinerkwastje van Essence werk ik het geheel af, zoals je kunt zien. Een soort van omlijsten. Op deze manier lukt het mij het beste om foutjes te corrigeren die tijdens het tekenen zijn gebeurd.

IMG_4411

De concealer-restjes veeg ik dan gewoon uit en blend ik in de huid. Dan zijn de wenkies af! Voel me nog steeds een klein beetje kaal, want ik heb bijna altijd wenkies + eyeliner! Dus er komt nog eyeliner bij, om te showen.

IMG_4443 (2)

En dan ben ik klaar! Dit is voor mij de ‘basic’ look waar ik vaak mee rondloop wanneer er geen speciale gelegenheid is. Gaat ook wel eens een nude lipkleurtje bij!

Heb jij een wenkbrauwroutine?