Contour palette kit

Laat het contouren beginnen! | Sleek VS Essence

De contour-trend

Deze zal je vast niet ontgaan zijn. Een donkere kleur gebruiken om het gezicht te shapen en juist een lichtere om te highlighten. De contour setjes zijn vooral door high-end make-up merken uitgebracht, maar daar is nu verandering in gekomen!

Sleek heeft al een tijdje geleden de Contour Kit (€8,49) uitgebracht, maar sinds vrij korte tijd heeft Essence ook een setje (€2,99) uitgebracht!
Daar werd ik toch wel héél erg benieuwd naar, zoals ik al snel word. Het setje van Sleek heb ik dus al even liggen, die van Essence heb ik kort geleden aangeschaft. Welke zal het beter doen?

Contour palette kit

En dit zijn ze!

 Sleek VS Essence

De verpakkingen. Heel eerlijk: de verpakking van Essence word ik niet warm van. Als er nou 1 highlighter of alleen een bronzer in had gezeten had ik het wel oké gevonden, maar op de een of andere manier vind ik het niet mooi wanneer meerdere kleurtjes in 1 ronde vorm worden gepropt,  en dan al helemaal dit gekke maanvormpje. Dan vind ik de klassieke, matzwarte, rechthoekige en subtiele verpakking van Sleek toch wel een stuk mooier.
Maar dat zegt natuurlijk niks over de kwaliteit!

Natuurlijk de swatches, zoals altijd!

Sleek contour kit swatches

Dit zijn de swatches van de Sleek Contour Kit (Medium).  Is het je opgevallen dat de laatste tijd het palette waarvan de swatches zijn op de achtergrond van de foto staat? Ja, da’s puur zodat ik zeker weet dat ik niks door elkaar haal. Eigenlijk wel handig.

Essence Contour Kit

En de swatches van Essence (02 – medium).

Van de Contour Kit van Sleek ziet de bronzer donkerder uit. Zo op het eerste gezicht lijken de highlighters best sterk op elkaar, vind ik! Het pigment ziet er wel erg goed uit, van zowel Essence als Sleek. De bronzers zijn mat en de highlighters hebben een shimmer.

Laten we dan maar gaan toveren met de poedertjes! Maar eerst nog even een foto zonder de contour setjes gebruikt te hebben:

contour
make-up op zonder de contour setjes gebruikt te hebben.

Sleek VS Essence
Linkerhelft contour gedaan met Sleek. Rechterhelft contour gedaan met Essence.
De bronzer onder het jukbeen aangebracht, de highlighter er op.

Sleek VS Essence contour
De Sleek-kant wat beter in zicht.

Essence contour kit
De Essence-kant wat beter in zicht.

De highlighters zijn helaas nauwelijks tot niet terug te zien op de foto’s. Wat het aanbrengen betreft werken de setjes beiden even fijn. Ze hebben beiden sterk pigment! Dus handle with care. Jammer dat de highlighters niet goed op de foto te zien zijn, want de highlighter van Essence Shading Powder springt er echt wat meer uit dan de Highlighter van de Sleek Contour Kit. De bronzer van Sleek is wat koeler, harder en donkerder. De Bronzer van Essence is iets lichter en warmer, wat ik persoonlijk mooier vind. Het geeft een zachter, warmer geheel.

Al met al ben ik dus eigenlijk meer fan van de Essence Shading Powder! Had ik eigenlijk niet verwacht. Zo zie je maar weer, een budget product kan z’n werk ook erg goed doen!

Conclusie: de contour setjes van beide merken hebben sterk pigment en zijn fijn in gebruik. Wat de highlighter betreft is Essence toch echt net wat beter; wat de bronzer betreft ligt het eraan of je van een koele hardere kleur (Sleek) of een zachtere warmere kleur (Essence) houdt.

Wat vind jij van de contouren?