Sigma 3DHD Kabuki

Sigma 3DHD Kabuki, een rare kwast | Review en dupe

 

 

Een tijd geleden viel mijn oog al op deze bijzondere kwast:

de Sigma 3DHD Kabuki.

Ik moest en zal hem uiteindelijk hebben. En die dag is eindelijk aangebroken; hij is in mijn bezit! Van mij!

Sigma 3DHD Kabuki

Maar dat is niet het enige. Ik zag toevallig op Aliexpress dat ze daar een namaak van de Sigma 3DHD Kabuki verkopen. Voor maar 1,37 inclusief verzendkosten. Die moest er dus ook bij! Beide kwasten werden vanuit een ander werelddeel verzonden; toch kwamen ze precies op dezelfde dag binnen.

Sigma 3DHD Kabuki

Eerst even over de Sigma 3DHD Kabuki: Het is een foundationkwast. De vorm van deze kwast is ontworpen op een manier waardoor je optimaal bij elk plekje en hoekje van het gezicht kan. Ik heb hem gekocht bij Boozyshop voor €24,99. Een flink prijsje voor één kwast. De kwast is van het merk Sigma. Sigma heeft patent op deze kwast aangevraagd. Patent pending.

Sigma 3DHD Kabuki

Kijk nou even. De vorm, de kleur. Het is allemaal zo mooi! Ik vind het geweldig!
Zoals je kunt zien is de vorm soort van driehoekig. Vandaar ook de naam; Sigma Kabuki 3DHD. Super handig, vooral rondom je neus!

Zoals ik al zei heb ik ook nog het tweelingbroertje van deze kwast besteld. Die dus echt extreem veel goedkoper is.

Sigma 3DHD Kabuki

Ik weet niet of MAANGE en merk is. Vast wel. Het staat in ieder geval op de tweeling-kwast. Zo ga ik de namaak-3DHD Kabuki even noemen.
 Om te vergelijken leg ik de kwasten even naast elkaar.

Sigma 3DHD Kabuki

Wat je op het eerste gezicht niet ziet, maar op deze foto dus wel, is dat de originele Sigma 3DHD Kabuki echt voller is wat het aantal haren betreft. De originele kwast is ongeveer 1 cm korter dan het tweelingbroertje (wat niet zo veel uit maakt in gebruik).

Ik heb ze allebei getest: De orginele Sigma 3DHD Kabuki kwast is ietsje zwaarder. Ligt fijn in de hand. Spreidt de foundation heel egaal uit, vergelijkbaar met een beautyblender. Echt géén strepen en hij voelt super zacht! De vorm draagt écht bij aan gemak in gebruik; elk hoekje, deukje of wat dan ook kom je gemakkelijk bij. Met deze kwast werk ik ook sneller dan met m’n Real Techniques spons.

Het tweelingbroertje doet het helaas iets minder goed. Deze voelt in eerste instantie even zacht als de originele kwast, maar omdat de kwast een stuk minder vol is wat aantal haren betreft voelt hij anders en werkt deze ook minder egaal. Je kunt bijna hetzelfde effect krijgen als met het origineel, alleen ben je dan wel langer bezig met blenden en aanstippen.

Sigma 3DHD Kabuki

Conclusie: de Sigma 3DHD Kabuki voldoet aan mijn (hoge) verwachtingen! Hij werkt snel, fijn, egaal, is zacht en de kwaliteit is goed. Dat mag ook wel voor €24,99. Het tweelingbroertje doet het helaas wat minder goed. Kan nog steeds een prima kwast zijn, maar ik heb toch echt een voorkeur voor de originele. Viel ook wel een beetje te verwachten met zo’n lage prijs; €1,37.

Had jij deze kwast al eens eerder gezien?