sponsapplicator

Het geheim achter de sponsapplicator

Wat moet je met een sponsapplicator?

Ik kan je in ieder geval verklappen dat je een sponsapplicator niet moet gebruiken om je oogschaduw aan te brengen. Hoe gebruik je ‘m dan wel?

sponsapplicator

Bij bijna elk oogschaduw palette zit er wel één; de sponsapplicator. Normaal gesproken doe ik die dan meteen weg, maar het moet toch een doel of nut hebben?

In principe is het een soort mini-sponsje aan een stokje. Vaak zit er een sponsje aan beide uiteinden. Dat het bij een oogschaduw palette zit, wijst erop dat je het hiervoor kunt gebruiken. Niets is dus minder waar. Het is een spons! Je brengt toch ook geen poederblush aan met een beautyblender of make-up spons? Met poederproducten werkt een kwast het fijnst.

Een sponsje werkt dus het beste met crème tot vloeibare producten. Dat merk je ook wel als je een beautyblender of vergelijkbare spons gebruikt voor bijvoorbeeld het aanbrengen van je foundation. Één eigenschap van de sponsapplicator: hij is heel klein. Dat betekent dus dat je er heel precies mee kunt werken. Iets wat je dus wél heel goed kunt doen met een sponsapplicator is het werken met bijvoorbeeld concealer in kleine hoekjes en plekjes. Als je een vloeibare oogschaduwbasis hebt, kan zo een sponsapplicator ook wel eens van pas komen! Het ooglid is niet heel groot en is geen egaal plat oppervlak. Voor alle vouwtjes, hoekjes en andere plekjes is een heel klein sponsje dus best handig!

sponsapplicator

Er is 1 situatie waarbij een sponsapplicator wél handig is wanneer je een poederproduct gebruikt: bij het afpoederen van je concealer. Als je alléén je fijne lijntjes af wilt poederen (om te voorkomen dat concealer in de lijntjes trekt) kun je met een (licht vochtige) sponsapplicator juist heel fijn bij die lijntjes. Een klein kwastje werkt hier ook goed voor, maar als je die niet bij de hand hebt; sponsapplicator.

Waarom doen die fabrikanten dan toch elke keer een sponsapplicator bij een oogschadw palette? Niet zo moeilijk. Een sponsapplicator is goedkoper om te fabriceren dan een kwast. Dat dit niet het meest efficiënt werkt om oogschaduw aan te brengen maakt hen niets uit. Misschien koop je dan nog wel een kwast van hun merk. Als je het palette koopt gaat het toch meer om de oogschaduw. Maar dat betekent niet dat de sponsapplicator meteen is afgeschreven! Hij is best bruikbaar. Alleen dan op een andere manier dan je eerst gedacht zou hebben.

Wat doe jij met sponsapplicators?