Pokémon op je smartphone

Pokémon op je smartphone

Komt dit je bekend voor? Had je vroeger ook een Game Boy met Pokémon? Dat kan tegenwoordig ook op je smartphone! Het is eigenlijk best makkelijk! Ik laat het zien. En het is awesome.

Pokémon op je smartphone

Hoe gaaf is dit! Ik was vroeger zo gek op m’n Game Boy, mijn broer had er ook 1. We konden hier uren achter zitten. Tot ergernis van onze ouders, die het geluid dat uit een Game Boy kwam minder goed konden verdragen. Vooral m’n moeder was geen fan van het apparaat. Maar wat een plezier hebben we gehad! En hoeveel uren daar wel niet in zijn gestoken …

Maar goed. De gamewereld ontwikkelt zich snel, er kwamen nieuwe consoles uit die we wilden hebben en uiteindelijk werd de Game Boy daardoor een beetje vergeten. Awh.  Toen ik ontdekte dat je Pokémon makkelijk op je smartphone krijgt heb ik het meteen gedaan. En gespeeld. Jaren later vind ik het toch wel heel gaaf om dit weer opnieuw te spelen! Ik zal altijd wel een liefhebber blijven van Pokémon, Zelda, Super Mario, Kirby, enz. Nog meer retro game liefhebbers?

Hoe je Pokémon op je smartphone krijgt:

Download een GameBoy emulator. Zoek in de app store naar ‘Game Boy/GBC emulator’ (GBC staat voor Game Boy Color.)  Ik heb de  ‘My OldBoy! Free’ gedownload.

Pokémon op je smartphone

Je moet het even zo zien: de Emulator is dus eigenlijk de Game Boy. Maar dan moet je het spel nog hebben! Dat heet een ROM. Die staan niet in de App store, dus die moet je even op Google zoeken. Google op ‘Pokémon *versie die je wilt* GBC ROM. GBC staat weer voor Game Boy color; ROM is dus het spelletje dat je zoekt. Want een Game Boy zonder spelletje heb je weinig aan.

Pokémon op je smartphone

Ik heb het linkje van LoveROMS gebruikt en die werkt goed! Misschien vind je het onwennig om iets buiten de App store op je telefoon te downloaden, maar dit is geen virus. Dit linkje heb ik zelf ook gebruikt en het werkt perfect. Wanneer je de ROM downloadt, let dan even op waar het bestandje opgeslagen wordt. Waarschijnlijk in een mapje of bestandje dat ‘downloads’ heet. Zorg in ieder geval dat je het terug kan vinden.

Ik heb dus Pokémon rood gedownload. Dan open je de Emulator. In dit geval dus de app ‘My OldBoy! Free’.
Als je de app geopend hebt, moet je de Pokémon ROM even opzoeken in je bestanden en aanklikken. Dan opent ‘ie en begint het spel! Nu kun je Pokémon op je smartphone spelen!

Screenshot_2016-01-15-00-19-48  Pokémon op je smartphone

De bediening werkt hetzelfde als op de klassieke Game Boy.

Screenshot_2016-01-15-00-27-00

En ik kies altijd Squirtle. Want schattig.

Is er nog een ander Game Boy spel dat je wilt spelen? Dan hoef je alleen maar een andere ROM te downloaden. Zoek dan op GBC ROM *naam spel dat je zoekt*. Op deze manier kun je ook Zelda, Super Mario of Harvest Moon spelen met dezelfde emulator, bijvoorbeeld. Verder werkt het hetzelfde. Het moet wél een spel voor de Game Boy Color zijn! Voor de Gameboy Advanced, Advanced SP enz. moet je weer een emulator daarvan downloaden.

Ga jij weer Pokémon spelen? Speelde je het vroeger?