make-up webwinkel

Gids voor online shoppen | Waar kun je dit make-up merk bestellen?

Online shoptips en een overzicht van welke webwinkels welke make-up merken naar/binnen Nederland verzenden!

make-up webwinkel

De wondere wereld van het online shoppen. Ik kan me hier echt uren mee vermaken! Ik koop dan ook zo veel als de omstandigheden toelaten… Als ik rijk was, zouden er een heleboel winkels leeg zijn. Maar dat ben ik niet, dus nog even doorstuderen om die rijke advocaat te worden. Tot die tijd doe ik het met kortingen, aanbiedingen en handigheidjes. En die deel ik met jullie!

Iedereen wil korting. Iedereen houdt van korting. Hoe krijg je korting? Ten eerste, schrijf je in voor de nieuwsbrief. (Ik heb een soort tweede spam-emailadres waarmee ik me op al deze nieuwsbrieven inschrijf.) Vaak krijg je bij de aanmelding een kortingscode. En word je op de hoogte gehouden van sale. En andere kortingen.
Google even op *naam webwinkel* + kortingscode. Soms kom je een leuke code tegen die werkt! Vooral bij H&M lukt dit vaak, is mijn ervaring.
Google trouwens ook even voordat je een product bestelt. Soms is het product in de aanbieding bij de ene webwinkel, en dus duurder bij de andere.
Dit hoef ik eigenlijk niet te vertellen, maar let op de sale. Als er een is dat product je leuk lijkt, maar je het niet per sé direct hoeft te hebben, wacht dan even tot er sale is.

Het liefst ontwijk ik verzendkosten. Hoewel de pakketjesman ook een loon verdient, heb ik liever spullen voor m’n geld. Dus combineer verzendkosten door bij winkels te bestellen die meerdere merken verkopen, als je producten van verschillende merken wilt. Ook zijn er wel eens codes te vinden waardoor je geen verzendkosten hoeft te betalen. Tegenwoordig zijn verzendkosten eigenlijk meestal niet zo hoog, gratis, of gratis vanaf een bepaald bedrag. Deze struggles vallen dus eigenlijk wel mee.

make up bestellen

Maar! Heb je wel de goede kleur? Valt het straks niet heel anders uit? Hiervoor doe je natuurlijk onderzoek. Google op reviews, lees reviews, zoek op afbeeldingen en ervaringen. Op de site van zo’n webshop ziet het er natuurlijk heel aantrekkelijk uit, maar door onderzoek te doen kun je erachter komen hoe het product nou ‘in het dagelijks leven’ uitvalt. 1 ding. Volgens mij zijn lipsticks totaal niet te peilen online. De kleur staat iedereen zo anders, het is zo moeilijk in te schatten. Voor een (prijzige) lipstick ga ik toch veel liever naar de winkel! Zo ook met foundation, de kleur is over via alleen foto’s zo lastig in te schatten! Je kan wel bij een MAC counter je ‘MAC kleur’ laten bepalen, da’s 2 letters en 2 cijfers, een soort code. Veel mensen weten hun kleurcode wel, en in reviews op youtube (en blogs) is vaak vermeldt of kun je vragen naar welke kleurcode zij hebben. Als dat matcht met die van jou kun je dus wel weer goed inschatten en vergelijken.

Waar kun je make-up merken bestellen?
Dan nu: het overzicht van webwinkels en de make-up merken die je daar kunt vinden. Op alfabetische volgorde uiteraard.

De namen van webwinkels zijn dik gedrukt, daaronder de namen van de merken die je daar kunt kopen. De webwinkels verkopen wel meer merken; in het lijstje staan de meest gezochte merken. Als je op de (blauwe) naam van de webwinkel klikt kom je op een overzicht van alle merken die ze verkopen.

Asos.com (verkoopt dus leuke kleding én make-up!)
Barry M
Benefit
Nars
Stila
TheBalm
Revlon

BeautyBay
Anastasia Beverly Hills
ArtDeco
bareMinerals
Dose of Colors
Gerard Cosmetics
LA Splash
Makeup Geek
Morphe brushes
Revlon
Stila
Too Faced

Bol.com
Chanel
Clinique
Golden Rose
Kardashian Beauty
LA Splash cosmetics
Makeup Revolution
Morphe Brushes
PUPA MILANO
theBalm
W7
Yves Saint Laurent

Boozyshop
BH Cosmetics
LA Colors
LA Girl
LA Splash
Milani
Morphe Brushes
Real Techniques
Sigma
Sleek
theBalm
Viseart
W7

Cocktailcosmetics 
Ben Nye
Gerard Cosmetics
Jeffree Star Cosmetics
LA Girl USA
LA Splash
Makeup Addiction Cosmetics
Milani Cosmetics
Morphe Brushes
Obsessive compulsive cosmetics
Sigma
Sugarpill
Viseart

Douglas
Anastasia Beverly Hills
ArtDeco
Benefit
black Up
Bobbi Brown
Clinique
Dior
MAC
NYX
Smashbox
theBalm
ZOEVA

ICI Paris XL
Be Creative make-up
Chanel
Clinique
Urban Decay
Yves Saint Laurent

Sephora.fr
Sephora.com verzendt ook naar Nederland, op een aantal merken na. De verzendkosten zijn vrij hoog, er komen fees en belastingen bij en het wordt bij het betalen pas duidelijk welke merken er niét naar Nederland verzonden worden. Sephora.fr is dan de aanrader; alle producten op die site worden wél naar NL verzonden voor een vast bedrag verzendkosten. Kat von D producten zijn alleen op Sephora.com te verkrijgen.
Bobbi Brown
Benefit
Sleek
Smashbox
Too Faced
Urban Decay

Themakeupspot.nl
BH Cosmetics
Barry M
China glaze
Gerard Cosmetics
LA Girl
LA Colors
Milani
Morphe Brushes
Real Techniques
Revlon
Sigma
Sleek
theBalm
Viseart
ZOEVA

Mist er volgens jou nog een webshop of een merk? Laat het me weten, dan voeg ik deze toe aan het overzicht! Als je iets wilt weten over bestellen bij 1 van deze webwinkels kun je dat natuurlijk ook vragen 🙂

Vind je dit handig? Je kunt dit lijstje ook via m’n Bloglovin‘ bewaren.