porievullende primer

Een egale huid: 3x porievullende primer

3 porievullende primers: de bekende Porefessional, Babyskin Instant Pore Eraser en Prime & Fine van Catrice.
Alle drie een verschillende prijsklasse, terwijl ze hetzelfde beloven te doen. Hoe goed doen ze het en welke is de beste?

porievullende primer

Primers zijn er dus om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Voor wie zich dan tegelijkertijd ook nog eens ergert aan het uitzicht van poriën zijn er porievullende primers, om de boel op te vullen. Toevallig ben ik zo iemand, en wilde ik weten welke porievullende primer de beste is. Dus heb ik 3 porievullende primers gekocht en uitgeprobeerd.

Ik introduceer ze eventjes alle drie:

porievullende primer

(Als je op de naam klikt kom je uit op een pagina waar je de ingrediëntenlijst per product kunt vinden.)

the Porefessional van Benefit; €33,00/22ml.
Baby Skin Instant Pore Eraser van Maybelline, €7,99/22ml.
Catrice Prime and Fine, smoothing refiner. €4,99/14 gram.

Alle drie beloven ze hetzelfde. Ze beloven een goede basis voor je make-up te zijn, maar vooral: ze vullen je poriën op en verminderen zichtbare poriën aanzienlijk. Eens kijken hoe ze het doen.

porievullende primer

Zo zien de substanties er dus uit.
Spoiler alert: met geen enkele van deze primers heb ik gemerkt dat mijn make-up veel langer of korter blijft zitten. Ik denk dat je hiervoor beter een andere primer of een setting spray kan gebruiken.

Porefessional heeft een kleur die het meest op de huid lijkt. De substantie is romig en niet stug, gewoon lekker zacht.
Voordelen: Smeert fijn uit. Poriën lijken minder, ook als je er géén foundation overheen doet. Doet z’n werk goed en valt niet op. Zuinig in gebruik.
Nadelen: Bomvol siliconen, niet elke huid reageert hier goed op. Make-up blijft hierdoor niet langer goed zitten. Prijzig.
Cijfer: 7,5.

 

Babyskin Instant Pore Eraser is doorzichtig, waardoor ook deze primer geschikt is om te dragen zonder er foundation overheen te doen. Deze substantie is wat steviger, bijna pudding-achtig. Fun fact: in mijn verpakking zaten waarschijnlijk luchtbellen; als ik in het flesje kneep om wat product eruit te krijgen knalde er af en toe een klein beetje uit en vloog door de kamer.
Voordelen: Is goedkoper, smeert prima uit, zit geen sterke geur aan en voelt zacht op de huid.
Nadelen: Ik merk wel wat verschil wat de zichtbaarheid van poriën betreft, maar niet veel. Misschien komt dit doordat het doorzichtig is en is het resultaat beter zichtbaar met foundation eroverheen. Wederom bomvol siliconen en geen aanzienlijk verschil in hoe lang make-up blijft zitten.
Cijfer: 5

 

Catrice Prime and Fine heeft een roze-achtige kleur, die niet bij mijn huid past. Deze substantie is ook romig, iets steviger maar voelt nog steeds heel zacht.
Voordelen: Is het goedkoopst, smeert fijn, vermindert de zichtbaarheid van poriën.
Nadelen: Kan (bij mij) alleen onder foundation gedragen worden, omdat het kleurverschil met mijn huid te groot is en dit product een grauwe waas achterlaat, die uiteraard bedekt moet worden. Ja, ook deze zit bomvol met siliconen en make-up blijft even lang zitten.
Cijfer: 6,5

Conclusie: De duurste vond ik het fijnst werken; de POREfessional van Benefit heeft het dus gewonnen! Maar de porievullende primer van Catrice loopt maar 1 puntje achter, en komt dus aardig in de buurt! En dat is ook nog eens het goedkoopste product. Als je voor het absoluut beste product wilt gaan zou ik POREfessional kiezen, als je de beste prijs/kwaliteit verhouding wilt kun je het beste voor Prime and Fine van Catrice kiezen. Sorry Babyskin van Maybelline. 🙁

Nog een tip. Siliconen zijn in het algemeen niet bevorderlijk voor de huid en kunnen deze verstoppen; siliconen houden heel veel stoffen vast, dus ook bacteriën. Al deze primers hebben als hoofdbestanddelen varianten op silicone stoffen. Zorg dat je je huid goed en vaak genoeg reinigt als je met veel siliconenproducten werkt! Niet om jullie bang te maken, ik heb namelijk nergens last van gehad. Als je een gevoelige huid hebt is het handig om hier wel op te letten.

Wat voor primer gebruiken jullie?