make-up miskopen

Wat te doen met make-up miskopen

Nee, gooi dat nou nog niet weg! Er is nog zo veel dat je met een miskoop kan doen!

make-up miskopen

Soms bevalt een product niet zo. Dat kan liggen aan de kwaliteit, misschien heb je de verkeerde kleur gekozen, of was het toch niet helemaal wat je er van verwacht had. Tegenvallers hebben we allemaal. Dit betekent niet dat je het product weg hoeft te doen, want er zijn nog zo veel opties!

Concealer of foundation: verkeerde kleur
Een foundation of concealer in een verkeerde kleur kun je nog best veel mee doen! Ten eerste kun je deze producten nog gebruiken om te contouren: een te lichte kleur om te highlighten, en een te donkere kleur om te shapen.

Ten tweede kun je deze producten bewaren om te mengen. In de zomer bijvoorbeeld, wordt je huid gebruinder. Je kunt dan een klein beetje donkerdere concealer of foundation mengen met het product dat je wilt gebruiken, om de tint aan te passen op jouw huidskleur. In de winter, andersom.

Dan is er nog een tip: je kan een concealer of foundation gebruiken als basis voor een slecht gepigmenteerde oogschaduw of lippenstift. Omdat een concealer en foundation een dekkende en egaliserende werking hebben, bouwt dit een soort blanco canvas op je huid; een egale basis.
Op je lippen klinkt misschien raar. Gebruik hier ook niet veel! Met een sponsje een kleine hoeveelheid op je lippen deppen is meer dan genoeg.

make-up miskopen

Links: roze oogschaduw swatch. Rechts: oogschaduw swatch op een laagje concealer. De kleur komt veel beter uit!

Oogschaduw met weinig pigment
Ook niet weggooien! Een oogschaduw met wat minder pigment kan ten eerste best fijn zijn om te gebruiken als basiskleur voor je oogschaduw, de kleur waar je de andere oogschaduwkleuren mee blendt en mengt om je look te maken. Eigenlijk gebruik je deze kleur dan als basis of ondertoon.
Als een oogschaduw de juiste kleur heeft kan je deze ook als blush, highlighter of bronzer gebruiken.
Een oog primer of basis heeft vaak een versterkend effect op de kleur. Een concealer doet dit ook!

Blush, bronzer en highlighter
Deze kun je allemaal als oogschaduw gebruiken! In principe zijn alle blush, oogschaduws, highlighters en bronzers gewoon poeder met kleurpigment die je op de huid aan kan brengen. Als het op je oogleden kan, kan het ook op de wangetjes, en andersom. Dus een heel licht glanzend kleurtje kan als highlighter, roze/rode/perzik en soms bepaalde paarstinten kunnen als blush, en bruine kleuren als bronzer. Zocht je al zo lang naar die matte bronzer? Een matte bruine oogschaduw is your man.

make-up miskopen
Deze blush is goed gepigmenteerd en is nog best een gave kleur om een ooglook mee te maken! (komt uit de oude collectie van Etos).

Wenkbrauwpoeder is trouwens meestal een poeder product met heel sterk pigment! Werkt dus ook echt heel goed als een oogschaduw. Misschien wel als contourpoeder, als je dat aandurft. Wel risky.
make-up miskopen

Zoals je kunt zien heeft deze eyebrow kit (wenkbrauwpoeder van de HEMA) een sterke pigmentatie.

Die rommelige eyeliner
Soms is de ene eyeliner niet dekkend genoeg, en de andere loopt te snel uit. Ik kies dan voor the best of both worlds en kies ze allebei. Een eyelinerstift is meestal preciezer om mee te werken, maar minder diep zwart en dekkend dan een liquid eyeliner. Ik maak dan het lijntje met de stift, en kleur het in met de liquid eyeliner!

make-up miskopen
Boven: stift eyeliner (Master precies, maybelline) onder: Rimmel liquid eyeliner

Die super irritante klonterige mascara
Meteen terugbrengen naar de winkel. Kan je helemaal niks mee. Ik wilde zeggen dat je het nog als gel eyeliner kan gebruiken, maar zie die mascara dan maar eens uit de verpakking te krijgen. Je kan het altijd nog proberen. Of de mascara cadeau geven. Hehe.

Lipsticks
Hoewel ik me niet voor kan stellen dat een lippenstift ooit een miskoop is, is er toch veel wat je ermee kunt doen. Lipsticks zijn op heel veel manieren te fixen! Je hebt producten om een lipstick een glanzendere finish te geven, zoals een gloss coating, of juist een matterende finish. Is het de kleur die je niet mooi vindt? Lipsticks met ongeveer dezelfde formule kun je mengen. (Een liquid lipstick met een gewone mengen wordt bijvoorbeeld lastig). Je kunt er een lipliner onder doen, die de kleur van de lippenstift net die andere twist geeft.

Hopelijk heb je er wat aan!

Doe jij snel een miskoop? Wat doe jij er dan mee?