health tips gezonder

Health tips: een beetje gezonder

 

 

Nee, ik ben geen health freak, konijnenvoer-eter of quinoa tut. Maar een beetje gezonder kan wel!
Respect voor degenen die een super gezond eetpatroon aan kunnen houden, maar ik vind dat zo lastig en haak dan snel af. Te streng voor mij. Als ik een taartje zie wil ik ‘m eten, en als er een pizza ligt kan ik daar ook geen nee tegen zeggen. Dus als je net als ik wilt blijven genieten maar ook waarde hecht aan je gezondheid, lees dan even verder.

See this here

health tips gezonder

Het zou natuurlijk ideaal zijn als je regelmatig sport, veel fruit en groente eet, veel water drinkt en op de suikertjes, ongezonde vetten en koolhydraten let. De één lukt dit beter dan de ander. Ik ben zo’n persoon die daar wel eens moeite mee heeft. Maar ik wil wel zo gezond mogelijk zijn! Vergeet niet hoe belangrijk je gezondheid is. Balans is hierbij de sleutel, denk ik altijd.

Water drinken is 1 van de meest gegeven adviezen. Ik zet ook niet zo snel mijn pakje Taksi aan de kant. Maar af en toe een glaasje water kan toch wel? Gewoon, in de ochtend of voor een maaltijd. Even een glaasje water wegwerken. Is goed voor je! Komt zo uit de kraan en 0 calorietjes. (Op de één of andere manier maken ijsklontjes een glaasje water voor mij ook wat beter te pruimen.)

Wees niet te streng voor jezelf. Ik lees zo vaak over suiker volledig schrappen, geen koolhydraten eten, dat soort plannen. Heb ik wel eens geprobeerd, maar ik haak na ongeveer een halve dag weer af. Dit is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar ik heb het idee dat je lichaam niet méér gebalanceerd raakt van volledige voedselgroepen afschaffen. Je kan ook gewoon minderen. En dat is zo breed als je wilt! Eet een halve reep chocola in plaats van een hele, of eet een banaan in plaats van een reep chocola. Kijk eens naar een iets minder slecht alternatief. Doe een klontje suiker minder in je thee. Neem eens ovenfriet in plaats van normale friet. Of eet een maaltijdsalade in plaats van friet. Er is zo veel te bedenken! Alle beetjes helpen.

88121566

Ik ben ooit van alleen maar Fanta en Cola drinken overgestapt naar alleen Taksi. Allebei zoete troep, maar in Taksi zit toch 3 gram (per 100 ml) minder suiker dan Fanta. Ik probeer nu dan ook Vitamin water te drinken in plaats van Taski. En soms zelfs een glaasje water. In stapjes komen we er wel.

Dit vind ik zelf het moeilijkst: meer bewegen. Het zou hypocriet worden als ik hier veel adviezen over ga geven, dus ik houd het kort. Zoek een sport die je leuk vindt! Dit is ook zo breed als je wilt. Je kan een fitness abonnement afsluiten, maar als je de sportschool haat, ga je er na 3 weken nooit meer heen. (Ja, ik ben wat dit betreft dan wél weer een ervaringsdeskundige). Neem een proeflesje, ga een keertje hardlopen met een vriend of vriendin. Als je het leuk vindt blijf je veel gemotiveerder! Dit kan je ook breder opvatten. Als hardlopen je niet heel plezant lijkt, maar je wel een persoon bent die voldoening en motivatie haalt uit resultaten, is hardlopen misschien toch wél een goed idee voor je! Als voorbeeld.

Simpele tip: koop altijd minstens 1 stuk fruit en iets van groente wanneer je boodschappen doet. Fruit is best lekker. Eet het gewoon. Snack een mandarijntje, kaan een kiwi.

health tips gezonder

Hier hoef je zelf niet zo veel voor te doen: laat eens bloed prikken. Vooral als je klachten als vermoeidheid hebt is dit een heel goed idee. Je kan namelijk met een vitaminetekort rondlopen waar je niks van af weet. Als je dit weet, kan je er wat aan doen! Je krijgt dan waarschijnlijk wat supplementen voorgeschreven die jou de nodige boost kunnen geven. Ik kwam er zo achter dat ik een vitamine D en ijzertekort had. Zo simpel op te lossen, maar je moet het wel weten.

Probeer nieuwe dingen. Gezondere dingen. Misschien zit er wel iets tussen wat je heel lekker vindt! 2 vliegen in 1 klap; je lust het graag en het is goed voor je! Variatie is ook heel belangrijk voor een goed eetpatroon! Kijk eens naar de andere producten in het schap. Nee, niet het chocoladevak. Hoewel ik daar ook graag sta. Dus zet een heel klein stapje uit je comfort-zone en neem een gezond product mee wat je nog niet eerder hebt gehad. Wie weet wordt het wel een nieuwe favoriet!

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk: zorg dat je eens goed kan ontspannen. Je mentale gezondheid heeft een heel directe invloed op je fysieke gezondheid! Denk aan hoofdpijn, vermoeidheid en stijve spieren; dat soort klachten komen heel gemakkelijk voort uit stress. Trakteer je brein dus ook eens op wat gezonds, en ontspan even lekker! Iedereen vindt iets anders ontspannend, dus doe waar jij lekker rustig van wordt en een fijne vibe bij krijgt.

Hoe moeilijk of makkelijk maak jij gezondere keuzes?