MAC Pro Longwear Concealer review

 

 

Mac Pro Longwear Concealer: voldoet ‘ie echt echt aan de verwachtingen? Over deze concealer heb ik veel goeds gehoord, misschien is het zelfs wel een beetje een hype product. Na alles wat gehoord en gezien heb was ik zo benieuwd geworden dat ik ‘m heb gekocht! En uitgeprobeerd natuurlijk. Ik laat het zien.

Ik heb de Mac Pro Longwear Concealer gekocht bij Douglas, bij de MAC counter (€18,00). De medewerkster van de MAC counter kan je goed helpen kiezen welke kleur je moet hebben; er wordt naar je huidskleur gekeken, welke kleur matcht, en in het geval van concealer werd mij ook gevraagd of ik een tint gelijk aan mijn huid wilde, of juist een tintje lichter om te highlighten. (Deze tint is NC42)

mac pro longwear concealer review

De verpakkingen van MAC vind ik altijd classy; simpel maar toch een sjieke uitstraling. Het potje is van glas. Staat mooi, maar ik ben nu zo bang om het te laten vallen… tot nu toe heeft het glazen potje mijn onhandigheid in ieder geval overleefd.

Onder het dopje zit een pompje, waar de concealer uit komt. Er komt redelijk veel uit 1 pompje, dat had ik ook al van te voren gehoord van anderen. Hun advies was dan om maar een half pompje te nemen. Leuk advies, maar bijna onmogelijk. Er zit een overgang van 1 milliseconde tussen ‘er komt niks uit’ en ‘ik wil concealer op doen, niet de muur schilderen’-hoeveelheden. Nouja, dat is dan overdreven, maar er komt wel meer uit dan je nodig hebt. De concealer is trouwens wel erg zuinig in gebruik, de hoeveelheid van 1 pompje is nog steeds weinig vergeleken met hoeveel er in het potje zit.

Maar hoe goed werkt ‘ie nou? Ik kan heel wat kletsen, maar een foto is dan toch het meest duidelijk!
Op alle foto’s heb ik (behalve mijn wenkbrauwen) helemaal geen make-up op, om een zo eerlijk mogelijk resultaat te laten zien.

Mac pro longwear concealer review

  1. Geen concealer
  2. Mac Pro Longwear concealer aangebracht
  3. Concealer geblend (met Real Techniques miracle sponge)

Mac pro longwear concealer review

Linkeroog wél Mac Pro longwear concealer, rechts helemaal niks. Ik vind het verschil heel duidelijk!

De pro’s van Pro longwear
Wat mij als eerste en meteen het meest opviel is hoe fijn dit blendt. Echt extreem smooth. De dekking is heel goed, en dat is voor mij een heel belangrijk punt! Er zijn wel goedkopere concealers die even goed dekken, maar deze smeert/veegt zo fijn uit (anderen niet zo), en je ziet geen overgang van concealer naar huid. Ik heb veel te zeuren over concealers, maar dit is echt de beste die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd.

Dit vond ik toch ietsje minder…
Voor betere kwaliteit betaal je vaak ook een hogere prijs. Vind ik prima, maar ik ga toch even zeuren over de prijs. Dit is eigenlijk mijn hele ‘probleem’ met de kosten van hogere kwaliteit producten; het product is 2 keer zo goed als een budget product, maar 3-10 keer zo duur. Zo ook met deze concealer. Niet helemaal in verhouding. (Maar toch blijven kopen hè. Het is allemaal zo mooi.)

Ten slotte gaat ook deze concealer in je fijne lijntjes zitten. Alle concealers die ik ooit geprobeerd heb gaan in de fijne lijntjes onder m’n ogen zitten, en deze ook. (Los ik op door af te poederen of te baken; een overdosis los poeder erop, in laten trekken en na 5-10 minuten met een kwast wegvegen)

Dus.
Ja, hij is duur. Ja, hij is heel fijn! Nee, dit is niet de magische concealer die de lijntjes onder je ogen met rust laat. Maar hij is wél beter dan alle andere concealers die ik geprobeerd heb. Dus ik vind dit het eigenlijk wel waard!

Wat denk jij over deze concealer?